« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
KAKVA LOGIKA

Srpski navijači prekinuli utakmicu s Italijom i napali svog vratara

VIDEO - Sudac je morao prekinuti susret zbog divljanja i bakljade navijača, ako ih se tako uopće može zvati

Srpski navijači prekinuli utakmicu s Italijom i napali vratara Stojkovića
Srpski navijači prekinuli utakmicu s Italijom i napali vratara Stojkovića (YouTube)
Više o

srpski navijači

,

navijački neredi

Kvalifikacijska utakmica za odlazak na EURO 2012. između reprezentacija Italije i Srbije, koja se trebala igrati u Genovi, prekinuta je zbog nereda koje su izazvali gostujući navijači.

Susret je trebao započeti u 20.50 sati, ali je početak pomaknut za više od pola sata jer su gostujući navijači ubacivali baklje na teren, ali i među domaće gledatelje, a jedna je pala vrlo blizu domaćeg vratara Vivianija, pa je sudac odlučio vratiti igrače u svlačionice dok policija ne uvede red na stadionu.

Navijači su, ako ih se tako uopće može nazvati, pokušali rezati zaštitnu mrežu, a izvikivalo se i ''Kosovo je srce Srbije''. Još jednom se tako pokazalo da vjerojatno ista skupina ljudi sudjeluje u različitim neredima u Srbiji, ali i inozemstvu, a ovaj posljednji incident događa se tek nekoliko dana nakon krvoprolića u Beogradu na gay paradi.

Policija je u međuvremenu izolirala srpske navijače na tribinama i činilo se da se situacija smirila, pa je utakmica, nakon apela srpskih reprezentativaca, počela sa zakašnjenjem od 35 minuta. No, nakon samo nekoliko minuta igre i novih baklji bačenih u teren škotski sudac Craig Thomson je definitivno prekinuo susret.

Uoči utakmice skupina navijača Srbije napala je vratara Vladimira Stojkovića u trenucima kada je autobus sa srpskim igračima krenuo prema stadionu. Ozbiljniji incident je spriječen, no Stojković je odbio braniti, pa je njegovo mjesto u prvom sastavu zauzeo Željko Brkić. (hina/metro-portal)

12.10.2010. 23:51:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh