« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
2:1

Hrvatska u prijateljskoj utakmici svladala Norvešku

Na Maksimiru su poveli gosti u 21. minuti, ali već do kraja poluvremena Hrvatska je golovima Mandžukića i Kranjčara osigurala pobjedu

Hrvatska u prijateljskoj utakmici svladala Norvešku
Hrvatska u prijateljskoj utakmici svladala Norvešku (Damir Krajač/Cropix)
Više o

Hrvatska nogometna reprezentacija

,

Hrvatska Norveška

Hrvatska nogometna reprezentacija u prijateljskoj je utakmici na stadionu u Maksimiru u Zagrebu svladala Norvešku sa 2-1 (1-1). Povela je Norveška golom Abdellaouea (21), a preokret su donijeli Mario Mandžukić (35) i Niko Kranjčar (49).

Iako je Hrvatska imala inicijativu, te je u 15. minuti prva zaprijetila suparničkim vratima kada je nakon kornera Modrića Vukojević pogodio prečku, prvi pogodak na utakmici postigli su gosti i to također nakon udarca iz kuta. Najviši pred našim vratima bio je Abdellaoue i udarcem glavom je svladao nemoćnog Pletikosu.

Nakon primljenog gola, naša je reprezentacija podigla tempo, uslijedile su brojne prigode pred norveškim vratima, ali do 35. minute je vodstvo svojoj momčadi odličnim intervencijama čuvao Jarstein. Ipak, nakon ubacivanja Srne s desne strane i laganog dodira Mandžukića lopta je ipak završila iza leđa norveškog čuvara mreže.

Hrvatska je do pogotka za 2-1 stigla već u 49. minuti i to nakon što se Niko Kranjčar odličnom varkom oslobodio čuvara, a potom prizemnim udarcem sa 12-13 metara poslao loptu pored Jarsteina. Kranjčaru je na početku akcije loptu dodao debitant u našoj reprezentaciji Ivo Iličević koji je na poluvremenu zamijenio Luku Modrića.

HRVATSKA: Pletikosa - Srna (Buljat, 88), Schildenfeld, Šimunić, Strinić - Vukojević (Dujmović, 61), Pranjić (Pokrivač, 90+1); Mandžukić, Modrić (Iličević, 46), Kranjčar - Eduardo (Bilić, 61)

NORVEŠKA: Jarstein - Ruud, Demidov, Hangeland (Waehler, 64), J.A. Riise - Jenssen (Hauger, 46); Braaten (Carew, 65), Henriksen (Grindheim, 46), Vaagan Moen (Rindaroy, 85), Pedersen - Abdellaoue (Huseklepp, 59)

(hina/metro-portal)

12.10.2010. 23:13:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh