« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
COOL

Srijeda je najbolji dan za drijemanje na poslu

Srijedu su sami zaposlenici proglasili najboljim danom za drijemanje na radnom mjestu, a više od petine ih je priznalo da je to napravilo barem jednom

Srijedom se rado ubije oko na poslu
Srijedom se rado ubije oko na poslu (FreeDigitalPhotos)
Više o

drijemanje

,

spavanje na poslu

,

srijeda

Za sve postoji najbolji dan u tjednu, primjerice, utorak je najbolji dan za spoj, a srijeda je proglašena najboljim danom za - drijemanje na poslu.

Britansko istraživanje na preko dvije tisuće zaposlenih ispitanika pokazalo je da je upravo srijeda omiljeni dan za lagano spavanje na poslu, no za utjehu poslodavcima, ipak se u najvećem broju slučajeva radi o kratkom drijemanju.

No, prilično ozbiljnih 22 posto zaposlenika priznaje da srijedom ulovi i do 45 minuta sna na poslu, uglavnom u poslijepodnevnim satima.

Vjerovali ili ne, ovakvim radnim navikama sklonije su žene od muškaraca, iako bi većina nas iz prve odgovorila suprotno. 

Omiljeno mjesto za dremku je radni stol, no tek nešto manje popularni su toaleti i sobe za sastanke. 

Razlozi? Jednostavni, zapravo - loše vrijeme, umor i depresivna atmosfera u uredu. Kako spriječiti zaposlenike da spavaju na poslu? Teško, ali možete pokušati s receptom koji se pokazao najučinkovitijim - pazite da zapošljavate dobro raspoložene ljude.

 

13.11.2013. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh