« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
1. SVIBNJA

Sretan vam Praznik rada, dragi čitatelji

Bilo bi jako dobro kad bi svi naši čitatelji danas uživali u danu odmora od posla na kojem zarađuju dovoljno za sebe i svoju obitelj

Sretan prvi svibanj, praznik rada
Sretan prvi svibanj, praznik rada (Arhiva)
Više o

prvi maj

,

Međunarodni praznik rada

,

prvi svibnja

Međunarodni praznika rada u državi u kojoj živimo godinama se slavi na isti način - političari, neradnici po definiciji, vokaciji i životnom stilu uzmu novce nas, poreznih obveznika, skuhaju hrpe graha s kobasama i dijele onima kojima su uzeli sve - poreznim obveznicima koji, mahom, ne rade.

Da, ne postoji ljepši način da se čestita ovaj praznik, jer treba imati radnika da bi se slaviolo. Kako je u Hrvatskoj taj pojam sve rjeđi, gotovo da postaje i psovka, ne znamo što bismo rekli. 

Sindikalni čelnici koji ne znaju napraviti pošteni štrajk opet će pozivati na njega, držeći pritom bogato natrpanu zdjelu graha u rukama i finu plaćicu u džepu, opsjenari i muljatori bacat će spinove "ajmo delat", "treba raditi" i slično dok ispod oka gledaju ne bi li se u blizini mogao izgraditi kakav shopping centar od kojeg će ubirati proviziju.

A u tim istim shopping centrima trgovci praznik rada slave, po običaju, radno, jer nema smisla da se na dan kad većina zaposlenih ne radi ne pokuša iscijediti i zadnja kuna s njihovih računa kako bi se moglo letjeti helikopterima nad svojim imanjima, stečenim po logici "ne pitajte me za prvi milijun".

Sve u svemu, još jedan praznik (ne)rada u zemlji bez radnika kojom uporno vladaju oni koji u životu nisu zaradili ni kune radeći neki stvaran posao.

Unatoč svemu, želimo vam da današnji dan prođe lijepo, da se družite s obitelji, zaigrate kakvu društvenu igru, popričate s djecom koja inače ne odvajaju oči od ekrana računala i mobitela i pokušate, makar na jedan dan, zamisliti da živite u normalnoj državi.

I da, prisjetite se da je na današnji dan počela operacija Bljesak kao uvod u konačno oslobođenje Hrvatske i svih hrvatskih vojnika koji su dali živote za nju. Ne baš ovakvu, sigurno ne ovakvu, ali su nam barem dali mogućnost slobodnog izbora.

01.05.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh