« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
KMEČANJE

Sindikati traže prijevremene izbore

Sindikati su opet 1. svibnja iskoristili za kolektivno kmečanje i šetnju prema besplatnom grahu s kobasama umjesto da, kao cijeli svijet, Vladi slože pakao na ulicama

Milanoviću se sigurno tresu gaće od crvenog kartona
Milanoviću se sigurno tresu gaće od crvenog kartona (Arhiva)
Više o

sindikati

,

crveni karton

,

1. svibnja

,

ostavka vlade

Tradicionalno kmečanje sindikata i ove je godine način obilježavanja Međunarodnog praznika rada 1. svibnja. U "odlučnoj" akciji sindikalci su se skupili, pokazali Vladi crvene kartone, lijepo se uslikali za milenijsku fotku i odmarširali na grah i potoke pive.

Za to vrijeme u svijetu njihovi kolege pokazuju kako se zapravo obilježava Praznik rada - masovnim prosvjedima protiv nesposobnih Vlada i pljačkaških metoda kojima muzu radnike, a u Turskoj je nastao pravi kaos u kojem policija puca na prosvjednike.

No, za naše sindikalce na lijepim sindikalnim plaćicama koje svaki mjesec uredno sjedaju, nakon što se lovica mazne s računa članova sindikata, to je očito deplasiran način obilježavanja praznika.

Vjerujemo da će uz grah i pivicu razraditi taktiku kako da ponove uspjeh Borisa Kunsta, velikog sindikalnog bukača kojem je HDZ dao mjesto u Saboru, plaćicu i zagarantiranu veliku penziju kako bi ga ušutkao.

Jedina alternativa koja se čini mogućom je da prvo članovi sindikata svoje glavešine pošalju tamo gdje im je i mjesto - na proizvodne trake, a da na čela svojih organizacija dovedu ljude koji imaju, jel', muda ...

Ovako to izgleda u Istanbulu, a idilične slikice sindikalne šetnjice po zagrebačkom suncu ne želimo objavljivati:

01.05.2014. 12:02:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh