« Život
objavljeno prije 8 godina
AHA!

Sretan Majčin dan, drage majke!

Druge nedjelje u svibju obilježava se dan kojim se slavi majčinstvo, a koji je inicirala Amerikanka Anne Marie Jarvis

Sretan Majčin dan!
Sretan Majčin dan! (Arhiva)
Više o

Majčin dan

Majčin dan je danas, pa je krajnje vrijeme da izljubite svoju majku i napravite nešto lijepo za nju, a evo i kako je došlo do tog dana.

Anna Reeves Jarvis željela je poboljšati sanitarne uvjete u svom gradu gradu Websteru u Zapadnoj Virginiji.

Jedne je nedjelje organizirala Majčin radni dan kako bi se skupio novac kojim su se kupovali lijekovi i kojim se angažovala pomoć za majke s tuberkulozom.

Ovu tradiciju je nastavila i sljedećih godina.

Njena kćer, koja se također zvala Anna, je nakon majčine smrti 1905.g. odlučila posvetiti život majčinom projektu i pokušala je uspostaviti tradiciju Majčinog dana.

Kao zaštitni znak uzela je bijeli karanfil - omiljeni cvijet njene majke.Njezin se rad konačno isplatio 1914. g kad je predsjednik Woodrow Wilson potpisao rezoluciju kojom se Majčin dan proglašava službenim praznikom u SAD-u.

Dan majki danas se obilježava širom svijeta.

Majke su naše najbolje prijateljice, naše zaštitnice...Uvijek su uz nas, paze nas i maze. Kritiziraju kada je potrebno i navode na pravi put.

Ako ponekad i zaboravite, danas nikako nemojte zaboraviti zagrliti svoju majku, nazvati je telefonom ako je daleko od vas i pokazati koliko je volite i koliko je važna u vašem životu.

Drage majke, sretan vam Dan majki!

08.05.2016. 16:19:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh