« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Srbija vraća veleposlanike u zemlje EU

Na veleposlanike se Srbija naljutila zbog priznanja Kosova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

EU

,

Kosovo

,

veleposlanici

,

Vuk Jeremić

Srbija je odlučila vratiti svoje veleposlanike koji su povučeni iz zemalja Europske unije zbog priznanja neovisnosti Kosova, izjavio je u nedjelju srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić.

Jeremić je na konferenciji za novinare u zgradi vlade u Beogradu rekao da se prijedlog o vraćanju veleposlanika, koji će predstaviti na sljedećoj sjednici vlade, odnosi na veleposlanike koji su povučeni iz zemalja EU zbog priznanja Kosova.

"Predložit ćemo djelomičnu reviziju akcijskog plana u cilju ubrzavanja našeg puta prema EU i normalizacije odnosa", rekao je Jeremić, dodavši kako je odluka donijeta nakon konzultacija s predsjednikom države Borisom Tadićem.

Prijedlog se odnosi isključivo na zemlje EU i, ako vlada odobri prijedlog, veleposlanici će biti vraćeni odmah, rekao je Jeremić.

Dodao je kako ostale ostale točke akcijskog plana za obranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije ostaju na snazi. "Mislimo da je akcijski plan donio izuzetne rezultate i da je učinak na vanjskopolitičkom planu izuzetan jer je mali dio zemalja priznao Kosovo, a ono nije postalo član nijedne važne međunarodne institucije", rekao je Jeremić.  (HINA/METRO)

20.07.2008. 23:21:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh