« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
ZBRAJANJE POPULACIJE

Srbija, Makedonija i Albanija počele popisivati stanovništvo

Prateći trend u Europi, Srbija, Makedonija i Albanija započele su s popisom svog stanovništva, ali uz neke poteškoće

Fotografija vijesti
Više o

Srbija

,

Makedonija

,

Albanija

,

popis stanovništva

Tri balkanske zemlje, Srbija, Makedonija i Albanija počele su u subotu popis stanovništva, nakon više europskih zemalja koje su to učinile ove godine, javlja Hina.

Popis će u Srbiji trajati do 15. listopada, a prvi se rezultati očekuju sredinom studenoga.

Predstavnici albanske manjine na jugu zemlje, uz granicu s Kosovom, najavili su bojkot popisa jer su obrasci tiskani samo na srpskom jeziku.

U Makedoniji je predsjednica organizacijskog odbora za popisivanje stanovništva podnijela ostavku u petak, dan uoči njegova početka, u znak prosvjeda protiv navodnog pokušaja prijevare pripadnika albanske i turske manjine.

Vlasti su ipak ustvrdile da će se popis obavljati sukladno propisima Europske unije. Prvi rezultati u Makedoniji očekuju se početkom prosinca.

U Albaniji će se stanovništvo popisivati do 21. listopada, objavile su vlasti.

BiH je jedina zemlja zapadnog Balkana koja ove godine neće moći organizirati popis zbog unutarnjih svađa koje su, uostalom, spriječile tu zemlju da formira novu vladu godinu dana nakon općih izbora u listopadu 2010.

01.10.2011. 22:23:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    alix
    02.10.2011. 11:48
    serem vam web stranucu koja se ne moze od reklama citati EDIT: ADMIN: Od kojih reklama, recite nam, možda bismo zaradili koju kunu. Želimo vam svu sreću s pokretanjem portala koji će imati dnevno 100 vijesti, a vi ćete sve to plaćati iz svog džepa bez ijedne reklame.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh