« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
ODGODA

Srbija ipak ne dobiva status kandidata za članstvo u EU

Zbog protivljenja Njemačke Srbiji je davanje statusa kandidata odgođeno za ožujak 2012. godine, dok je početak pregovora sa Crnom Gorom odgođen za lipanj

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

Srbija

,

Crna Gora

Unatoč tomu što je trebala dobiti status kandidata već ovaj petak, čini se kako će odluka o davanju kandidature Srbiji biti odgođena do ožujka sljedeće godine, javlja Hina.

"Kako bi dobila status kandidata u ožujku 2012. godine", Srbija će morati potvrditi da nastavlja provoditi mjere i ostvaruje napredak u provedbi sporazuma s ciljem normalizacije odnosa s Kosovom, navodi se u dokumentu.

Po AFP-u, odluci da Srbija dobije status kandidata već u petak usprotivila se Njemačka.

Također, odgođena je i odluka o otvaranju pregovora s Crnom Gorom. "Kako bi se pregovori Crnom Gorom otvorili u lipnju 2012. godine", ta će zemlja morati do tada potvrditi napredak u provedbi reforma, "posebice u borbi s korupcijom i organiziranim kriminalom", kaže se u nacrtu.

Summit EU-a, kojeg je ranije u četvrtak francuski predsjednik Nicolas Sarkozy dramatično nazvao zadnjom prilikom za reformu gospodarskog upravljanja, formalno će početi u petak, nakon što Hrvatska potpiše Ugovor o pristupanju EU-u.

09.12.2011. 08:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh