« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
RUŠENJE

Srb: SDP se preko Varšavske obračunava s Bandićem

Danijel Srb kaže da će račun Varšavske, kako god se slučaj razriješio, plaćati građani Zagreba ili građani Hrvatske

Danijel Srb Varšavska SDP
Danijel Srb Varšavska SDP (Vlado Kos/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

HSP

,

SDP

,

Danijel Srb

,

Varšavska

Predsjednik HSP-a i saborski zastupnik Danijel Srb ocijenio je danas da je zagrebački SDP iskoristio izgradnju Hoto centra i prosvjede u Varšavskoj ulici kako bi srušio gradonačelnika Milana Bandića te da će u slučaju odšteta račun na kraju plaćati građani Zagreba ili građani Hrvatske.

Srb je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru rekao kako su mjerodavna tijela u tom slučaju donijela neke "polulegalne i dvojbene odluke" kojima se pogodovalo investitoru, a zbog kojih bi mogla doći u pitanje građevinska dozvola.

U tom bi slučaju, uvjeren je Srb, investitor tražio i dobio odštetu ili od države čija su ministarstva donosila takve odluke ili od grada Zagreba, koji je izdao dozvolu ne provjeravajući prije toga valjanost svih dokumenata.

Ako, pak, građevinska dozvola ne dođe u pitanje, investitor bi mogao tražiti obeštećenje od države jer mu prosvjedi u Varšavskoj onemogućuju izvođenje radova za koje ima urednu dozvolu, uvjeren je.

I u jednom i u drugom slučaju račun će platiti građani kroz gradski ili državni proračun, zaključio je Srb i upozorio da je riječ o investiciji vrijednoj 700 milijuna eura pa bi moguća odšteta mogla biti veća od milijardu kuna.

Srb tumači da je u svakom slučaju na dobitku investitor, kojemu je jednostavnije uzeti obeštećenje kao sigurnu i jednostavnu zaradu u recesiji.

Upozorio je i da vođenje politike preko leđa investitora drugim mogućim investitorima šalje poruku da će u Hrvatskoj biti meta političkih obračuna.

28.05.2010. 13:26:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Djurdja
    19.08.2010. 14:42
    Na gradiliste u Varsavskoj je trebalo jos prije pola godine postaviti kvalitetnu ostakljenu oglasnu plocu sa svim potrebnim i dobivenim dozvolama - tim bi se potezom svim gradjanima omogucio uvid u zakonitost i opravdanost toga investitorskoga projekta. Vecina gradjana je specijalizirana u tome podrucju rada, imade pristup informacijama i podacima pa bi se takovim poslovanjem i oglasavanjem i gradjanima dala mogucnost javnoga i demokratskoga razotkrivanja nepravilnosti u vezi potrebne dokumentacije ako su takove nepravilnosti uopce postojale.
    Investitor i sluzbeni gradski politicari bi takodjer trebali snositi troskove i nadoknaditi stetu gradjanima ukoliko su svojim poslovnim potezima i aktivnostima u bilo kojemu pogledu narusili javni red i mir ili administrativno-pravno prekrsili zakon.
    Zagrebacka bi demokracija takovim poslovanjem dobila pravo javnosti a na dan 10. prosinca 2010. - na Cvjetnome bi se trgu mogao proslaviti Dan zastite ljudskih prava i svi bi sudionici toga projekta takovim potezom beneficirali.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh