« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
POSTOJI RJEŠENJE

Sramite li se nepromišljenih online postupaka?

Trećina korisnika žali zbog neslavnih poruka i fotografija objavljenih bez razmišljanja, najteže je vlasnicima iPhonea

Mobitel
Mobitel (Free Digital Photos)
Više o

Facebook

,

iPhone

,

smartphone

Koliko puta ste na internet postavili "sjajnu" fotografiju sa sinoćnjeg tuluma i požalili? Ili slali online signale bivšim ljubavima? Ili potpuno trijezni sasvim slučajno izvalili glupost ili stisnuli krivi gumb u na krivom mjestu. Niste jedini.

Trećina Amerikanaca žali za svojim online postupcima, pokazuje istraživanje koje je na uzorku  od 1000 ljudi različite dobi i prihoda u lipnju ove godine proveo portal Retrevo.com. Mlađi korisnici interneta pritom se češće srame svojih slika i statusa od starijih - 54% mlađih od 25 godina žali za nepromišljenim odlukama.

Unatoč tome, postupci uglavnom nemaju štetne posljedice za korisnike. Samo 3% njih navodi da je došlo do prekida veze ili razvoda, a 6% je imalo probleme kod kuće ili na poslu. Istraživanje pokazuje i da iPhone dvostruko češće navodi na glupost od ostalih uređaja.

Ako želite sami sebe sačuvati od slanja krivih poruka, krivim osobama u krivo vrijeme, pomoći vam može The Social Media Sobriety Test. O čemu se radi pogledajte u videu:

11.06.2011. 08:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh