« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BEZ LOGIKE

Sportska dvorana za žene u Saudijskoj Arabiji je nezakonita

Vlasti Saudijske Arabije zatvorile su jednu od rijetkih sportskih dvorana za žene u toj monarhiji, uz obrazloženje da su takve ustanove nezakonite

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

Saudijska Arabija

,

žene

,

sportske dvorane

Čelnik ministarstva zdravstva u gradu Džedi, Muhamed Abdel Džavad rekao je za dnevni list Arab News koji izlazi na engleskom jeziku da su sportske dvorane za žene zabranjene. "Svi koji krše propise o radu sportskih centara strogo će se kazniti, jer je posrijedi zdravlje ljudi", rekao je za list. Sportska dvorana bila je u krugu bolnice u tom lučkom gradu.

Zadnjih godina desetci sportskih dvorana za žene nikli su bez dopuštenja vlasti diljem te ultrakonzervativne monarhije koja strogo zabranjuje javno pojavljivanje žena u muškom društvu izvan obiteljskog kruga. No sportskim dvoranama za muškarce dopušten je rad.

Zatvaranje sportskih dvorana događa se u času kada čelnici za javno zdravstvo u Saudijskoj Arabiji redovito upozoravaju da je nedostatak tjelovježbe glavni uzrok visoke stope srčanožilnih i šećerne bolesti u toj monarhiji. (hina/metro-portal)

20.01.2010. 16:13:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh