« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
PRIDE

Split pride 2021. dolazi...

Deseti put do sada, splitska LGBTIQ+ zajednica i podržavatelji organizirano izlaze na ulicu, prosvjeduju protiv predrasuda kojima su okruženi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Split Pride

,

Split Pride 2021.

U subotu 17.17 održat će se deseti splitski Pride. Okupljanje sudionika počinje u 17:00 sati na bedemu Cornaro iza Galerije umjetnina, a u 18:00 sati kreće povorka. Očekivani povratak na Bedem je u 19:00 sati, a zatim će uslijediti program zabavnog karaktera do 23:00. Potrudili smo se da povorka bude što ljepša i šarenija i odabrali smo izvrsne izvođače. Ali ne smijemo zaboraviti da Pride nije samo šarenilo i zabava,

Pride je prosvjed. Deseti put do sada, splitska LGBTIQ+ zajednica i podržavatelji organizirano izlaze na ulicu, prosvjeduju protiv predrasuda kojima su okruženi, podižu svijest sugrađana o svom postojanju i slave sve svoje različitosti i identitete. Velika stvar za splitski Pride je i najava gradonačelnika da će nam se pridružiti u povorci. Sretni smo što na čelu grada imamo čovjeka koji se trudi razumjeti našu problematiku.

Pozivamo i ostale sugrađane da nam se pridruže, ali prije toga moramo napomenuti nekoliko važnih stvari. Ove je godine organizacija Pridea bila nešto zahtjevnija nego prije jer smo je morali uskladiti s trenutno važećim mjerama Stožera civilne zaštite. Na žalost još uvijek živimo u pandemiji.

Zbog trenutno važećih mjera, na okupljanje ćemo puštati samo osobe s Covid potvrdama, osobe s potvrdom da su preboljele Covid, osobe s dokazima o cijepljenju i osobe s negativnim testom na Covid.

Ne želimo riskirati da postanemo žarište pandemije. Svjesni smo da će radi tog razloga okupljenih biti manje i žao nam je zbog toga.  Oni koji žele, Povorci se mogu pridružiti kada krene. Nitko vam ne može zabraniti šetnju po javnim površinama, ali molimo vas da se pridržavate mjera i držite distancu. Pazite na svoju sigurnost i na sigurnost članova vaših obitelji. Vidimo se u subotu.

Ponosno, Split Pride

15.07.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh