« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
MOST

Split: Održan nogometni turnir za beskućnike

Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika je međunarodni sportski projekt koji ima za cilj pozitivnu snagu nogometa usmjeriti na teško socijalno ugrožene osobe

Na splitskoj rivi sinoć je održan nogometni turnir reprezentacija beskućnika Hrvatske i Slovenije
Na splitskoj rivi sinoć je održan nogometni turnir reprezentacija beskućnika Hrvatske i Slovenije (Deviantart)
Više o

nogomet

,

beskućnici

,

udruga Most

Na splitskoj rivi sinoć je održan nogometni turnir reprezentacija beskućnika Hrvatske i Slovenije, u organizaciji udruge Most, piše Hina.

Osim njih na turniru, koji se održava u sklopu priprema hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika u kolovozu u Parizu, sudjelovala je ekipa Poglavarstva grada Splita, humane zvijezde Split Stars, sportski novinari i volonteri udruge Most.

"Zadovoljstvo mi je otvoriti ovaj promotivni turnir i zadovoljstvo mi je da na ovaj način možemo privući publiku ovdje na splitsku rivu kako bi se mogli upoznati s problemom beskućnika, a nogomet je najbolji medij preko kojega se to može prenijeti i senzibilizirati hrvatsku javnost da se na neki način uključi i ona u rješavanje problema ljudi koji iz raznih razloga ostaju bez svoga doma. Ove godine će i Hrvatska biti zastupljena među 64 zemlje koje se brinu o svojim beskućnicima", kazao je na otvaranju turnira zamjenik župana Visko Haladić.

Na početku programa revijalnu su utakmicu odigrala i djeca Dječjeg doma Maestral, djeca korisnici posebnog odgojnog postupka (POP), te I free style nogometaši.

Inače, Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika je međunarodni sportski projekt koji ima za cilj pozitivnu snagu nogometa usmjeriti na teško socijalno ugrožene osobe i putem sporta promicati potrebu za pomoć siromašnima. Jedan od najvažnijih ciljeva je socijalno uključivanje sudionika koja se pokazala kao najuspješnija strategija u mnogim državama, rečeno je na turniru.

Kako se doznaje u udruzi Most, hrvatska reprezentacija je prvi put sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u Milanu 2009. godine, a u rujnu prošle godine su se natjecali u Rio de Janeiru u Brazilu kao jedna od 54 reprezentacije iz cijelog svijeta. Već tri godine za redom hrvatsku reprezentaciju beskućnika, koju sačinjavaju po dva igrača iz Splita, Osijeka i Rijeke, tri iz Zagreba, te jedan iz Zadra, financijski pomaže Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

22.06.2011. 08:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh