« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SPLITSKA NAVALA

Za mjesto čistačice u muzeju prijavilo se 100 ljudi

Od sto prijavljenih za posao njih deset posto ima fakultetsko obrazovanje što jako dobro pokazuje na kakvim je to Hrvatska granama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Split

,

posao

,

muzej

,

radno mjesto

,

čistačica

,

tomislav šeparović

Sveopća kriza i kaotično stanje na burzi rada počelo je pokazivati svoje tragične posljedice. Naime, za radno mjesto čistačice, odnosno čistača u u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu prijavilo se ni manje ni više nego 100 osoba.

Njih deset ima fakultetsko obrazovanje, a deset posto prijavljenih su muškarci, prenosi Slobodna Dalmacija. Nakon što je djelatnica koja ja obavljala navedeni posao otišla u mirovinu, ostalo je prazno radno mjesto pa je raspisan natječaj. Ravnatelj Muzeja Tomislav Šeparović dodaje da se radi o poslu na neodređeno vrijeme. Odaziv je i više nego iznenađujući, ali sasvim razumljiv obzirom na stanje u Hrvatskoj. Brojke o nezaposlenima stravične su.

„Potreba za ovim radnim mjestom se ukazala nakon što je djelatnica koja je do sada obavljala posao čistačice otišla u mirovinu, a ovoliki interes nas je iznenadio. No, s obzirom na to da u posljednje vrijeme čujemo o velikim brojkama nezaposlenih u Hrvatskoj, a u ovom slučaju je i riječ o državnoj službi, ovakva navala je razumljiva", kaže Šeparović.

16.02.2010. 11:52:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh