« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BIT & FREE

Hrvatska turistička ponuda na sajmovima u Muenchenu i Milanu

HTZ će na nama važnim tržištima predstaviti opću i nautičku turističku ponudu, a predstavit će se i više suizlagača turističkih tvrtki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

turizam

,

turistički sajam

,

hrvatski turizam

,

turistička ponuda

,

sajam BIT

,

sajam FREE

,

sajam Milano

,

sajam Muenchen

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavit će hrvatsku turističku ponudu na sajmovima turizma BIT u Milanu i FREE u Muenchenu od 18. do 21. veljače, priopćeno je iz HTZ-a.

Sudjelovanjem na sajmu u Milanu HTZ započinje s promidžbenim aktivnostima na talijanskom tržištu koje će se nastaviti i kroz poslovne radionice te prezentacije tijekom ožujka. Na štandu HTZ-a od 140 četvornih metara osim opće i nautičke ponude predstavit će se i više suizlagača turističkih tvrtki i turističkih zajednica.

Drugog dana sajma, 19. veljače, u milanskom hotelu Principe di Savoia održat će se tradicionalni susret s urednicima talijanskih turističkih tiskovina te radija i televizija, na kojem će biti predstavljena hrvatska turistička ponuda.

U 2009. godini u Hrvatsku je, po statističkim podacima, došlo 1,2 milijuna turista iz Italije, što je 3 posto više nego u godini prije, a ostvarili su 5,1 milijun noćenja ili 1 posto više nego 2008. U ukupnom broju noćenja stranih turista u Hrvatskoj talijanski turisti sudjeluju sa 10,2 posto.

Osim Milana, hrvatska turistička ponuda predstavit će se u istom terminu i na sajmu FREE u Muenchenu, koji je posebno važan za Hrvatsku budući da su Bavarci naši vjerni gosti.

U sklopu štanda HTZ-a od 250 četvornih metara bit će predstavljena opća turistička, a na posebnom dijelu predstavit će se nautička ponuda. Sudjelovat će i predstavnici više županijskih i gradskih turističkih zajednica te turističkih tvrtki. Drugi dan sajma, 19. veljače, održat će se konferencija za novinare HTZ-a.

Nijemci su po udjelu u ukupnom broju noćenja stranih turista u Hrvatskoj, od 22,7 posto u 2009., na prvom mjestu među inozemnim gostima. Prošle je godine u Hrvatskoj registrirano 1,6 milijuna dolazaka turista iz Njemačke, što je 2 posto više nego 2008., a njihovih ukupno 11,4 milijuna noćenja u plusu je za 4 posto u odnosu na godinu prije. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 12:44:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh