« Glazba
objavljeno prije 15 godina
koncert

Spliknot sutra u Domu sportova

Devet članova benda predvođeni pjevačem Faithom poručuju da je nada otišla

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Slipknot

Nastupi američke metal skupine Slipknot nisu nešto o čemu se piše ili priča - to se jednostavno mora vidjeti!! Devetorica članova benda, svaki sa svojom maskom, bubnjar koji obješen naopačke o zid luđački svira bubnjeve, pjevač s nadimkom ''Faith'' poručuje: ''All hope is gone''. Kada je riječ o Slipknotu, uobičajeno ne postoji...

U sklopu turneje ''All hope is gone'' deveteročlana američka skupina Slipknot posjetit će malu dvoranu Doma sportova, i prirediti svojim obožavateljima - The Maggots kako ih oni zovu, nevjerojatno vizualno i audio iskustvo.  Još od objave svog prvog albuma krajnje originalnog i neobičnog naziva "Mate. Feed. Kill. Repeat.", Slipknot se profilirao u jedan od najboljih i najinovativnijih metal bendova današnjice.

Od 1995. kada je bend osnovan, mijenjao je nekoliko puta ime, pjevače, a bome i izbacivao članove benda - tako je bivši član benda Welts bio zamoljen da ode jer je hodao sa sestrom bubnjara Joeya Jordisona. Neki su i dobrovoljno odlazili - gitarist Steel nije mogao pomiriti svoje duboke krščanske stavove s pomalo demonskom glazbom i maskama.

Nakon što je bend prebolio sve dječje bolesti, čak se nekoliko puta i skoro raspao, odlučuju se za potez koji im je zauvijek promijenio tok karijere - član benda Craig izlazi na pozornicu noseći staru motorističku kacigu. Ostali članovi mu se pridružuju, pjevač Corey oblači svećeničko odijelo, ostali izrađuju svoje maske koje mijenjaju s izlaskom svakog novog albuma. Razlog? Odvaćanje pozornosti sa samih članova benda i skretanje pozornosti na glazbu. Neki kažu dobar marketinški potez za povećanje prodaje albuma, neki da su ideju preuzeli od drugih bendova poput Mashrooms. Bend je otišao toliko daleko u želji da se govori samo o njihovoj glazbi da su svoja imena zamijenili jednostavno - brojevima od nula do devet.

Ideja je očito bila uspješna - posljednji album ''All hope is gone'' zauzeo je prvo mjesto Bilboard 200 ljestvice i prodao se do sada u platinastoj nakladi. Dvije godine ranije je i struka prepoznala njihovu najveću kvalitetu i dodjelila im Grammy nagradu za najbolju metal izvedbu pjesme "Before I Forget".

Zašto su toliko dobri možete provjeriti i na koncertu u Zagrebu gdje će paklenu atmosferu prije Slipknota zagrijati beogradska grupa Hetera, te američki Killswitch Engage.

PRODAJA ULAZNICA

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 200 kn dostupne su na svim prodajnim mjestima Ticketproa ili putem www.ticketpro.hr.  Za sve dodatne informacije posjetite www.lupapromotion.hr.

NAJAVLJUJEMO

16.06. SLIPKNOT, Dom sportova - Zagreb

24.6. SIMPLY RED, Hala Tivoli - Ljubljana

9.8. U2, Stadion Maksimir - Zagreb

10.8. U2, Stadion Maksimir - Zagreb

20.8. MADONNA, Hipodrom Stožice - Ljubljana

06.11. MASSIVE ATTACK, Dom sportova 2, Zagreb

13.11. TOM JONES, Beogradska Arena, Beograd

15.06.2009. 14:50:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh