« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
FONOKINOTEKA

Spiritual Market – jazz koncert uz projekciju art filma

Ne propustite jedinstveni umjetnički projekt Vedrana Ružića – jazz koncert uz projekciju art filma

Spiritual Market
Spiritual Market (Kinoteka)
Više o

Fonokinoteka

,

Vedran Ružić

U sklopu glazbenog programa FonoKinoteka, u subotu, 30. studenog kino Kinoteka će ugostiti umjetnički projekt glazbenika i slikara Vedrana Ružića - Spiritual Market - koji se sastoji od jazz koncerta Vedran Ružić kvarteta i projekcije art filma u režiji Ire Tomčić i Johna Kadruma.

Na koncertnom nastupu u kinu Kinoteka Vedran Ružić izvodit će skladbe s Porinom nagrađenog autorskog jazz albuma, uz paralelno prikazivanje art filma koji tematski i vremenski prati cijeli album. Oboje, i jazz album i film, inspirirani su zapisima putovanja Marka Pola na Dalekom istoku. Album tako prati Polov put od Venecije do Kine i objedinjuje pet autorskih kompozicija, kasnosrednjovjekovni motet i tradicionalnu mongolsku skladbu u novim aranžmanima. Kod filma je pak riječ o apstraktnom prikazu putovanja Marka Pola u kojem se isprepliću sadašnjost i prošlost, kao i stvarne i izmišljene ličnosti. Tako se uz Kineski zid, Kublaj Kana, Derviša i samog Marka Pola kroz cijeli film pojavljuju motivi imigranata, ratova za naftu, medijske propagande, klimatskih promjena, kao i nekih unutarnjih borbi samih autora poput skepticizma u biranju novih puteva i optimističnih ili pesimističnih pogleda na svijet.

Upravo posebnost pristupa i činjenica da je film nastao na temelju glazbe, a ne obratno, čine ga jedinstvenim, a autori ga nazivaju prvim hrvatskim jazz filmom. Projekt je dosad predstavljen u brojnim kino dvoranama, galerijama i na jazz festivalima diljem Hrvatske, kao i u Sloveniji te Austriji.

Uz Vedrana Ružića na kontrabasu, nastupit će Adriano Bernobić na bubnjevima, Pavle Miljenović na gitari i Mario Bočić na saksofonu.

Koncert počinje u 20:30 sati. Ulaznice je moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 30 kn online na www.ulaznice.hr, na prodajnim mjestima iz sustava te na blagajni kina. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 40 kn. 

14.11.2019. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh