« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
MLJAC?!

Špek i salame odvest će vas u preranu smrt?

Obrađeno meso i prerađevine krive su za jednu od 30 smrti u Europi

Izgleda zamamno, ali ....
Izgleda zamamno, ali .... (Shutterstock)
Više o

srčane bolesti

,

štetnost

,

kobasice

,

masnoća

,

prerana smrt

,

špek

,

salame

Skandal s konjskim mesom potaknuo je ljude da počnu razmišljati što zapravo kupuju u trgovinama i jedu bez previše razmišljanja, samo na temelju nekih naljepnica na kojima piše o čemu se radi.

No, jedan od rezultata istraživanja prilično je neugodan, a govori o tome da jedna od trideset osoba umire od posljedica prevelike konzumacije obrađenog mesa i mesnih prerađevina tipa kobasice, slanine ili šunke.

Istraživanje je ispitalo prehrambene navike skoro pola milijuna žena i muškaraca koji su oboljeli i preminuli od srčanih bolesti i karcinoma. 

Savjet stručnjaka nakon objave rezultata istraživanja je očekivan: obrađeno meso i prerađevine mogu se jesti u količinama do 20 grama dnevno, što je jedan skromniji sendvič, i onda opasnosti po zdravlje nema.

Naravno, riječ je o tome što zapravo proizvođači trpaju u salame, kobasice, hrenovke i slične proizvode, koji su prepuni raznih štetnih aditiva i imaju visoke koncentracije masnoće. Masnoće će obložiti stijenke arterija i slijede srčane bolesti koje vode u preranu smrt.

07.03.2013. 09:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh