« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Spasite dan i popravite loše raspoloženje u trenu

Imati loš dan nije ništa čudno, štoviše, postaje sve češća pojava. No, zašto bi to bilo tako cijeli dan kad si možete pomoći

Nije tako teško popraviti raspoloženje
Nije tako teško popraviti raspoloženje (Arhiva)
Više o

dobro raspoloženje

,

savjeti

,

raspoloženje

,

popravljanje raspoloženja

Loš dan ljudima ponekad dolazi češće nego dobar, a kad se to pretvori u pravi niz tjedana ili čak mjeseci, stvari postaju prilično ozbiljne. Depresivni i teški trenuci u životu toliko nas usišu da ne znamo kako dalje.

No, zato su tu mali trikovi kojima se raspoloženje može popraviti, u nekim slučajevima za par tjedana, a u drugim za - par trenutaka.

Recimo, nakon što ste si dali određeno vrijeme za žalovanje nad prekidom veze ili gubitkom drage osobe, prisilite se da se socijalizirate i družite. Iako vam se isprva čini kako biste radije bili u svoja četiri zida, druženje i razgovor će vam dugoročno pomoći.

Postavite si nove ciljeve - od onih malenih poput promjene frizure pa do životnih da ćete učiniti nešto o čemu uvijek sanjate, a nikada se niste usudili. Isplanirajte putovanje u egzotičnu zemlju ili posjet muzeju ili kazalištu. Planiranje je korak koji vodi k izlasku iz mračnih stanja.

Kad su u pitanju trenutna olakšanja, recept je jednostavan - izađite u prirodu ili se bavite sportom, kad se dobro oznojite ispunit će vas endorfini i popraviti vam raspoloženje bez obzira na to koliko bili umorni.

I za kraj, univerzalni lijek - smijeh. Zapamtite, vanjsko ponašanje utječe na unutarnje, pa ako ništa drugo, pustite si omiljenu komediju ili neki od hrpe urnebesno smiješnih videa na YouTube, nakon par minuta smijanja osjetit ćete kako su tmurni oblaci iznad vaše glave nestali.

Uglavnom - uživajte!

04.09.2016. 15:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh