« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO :)

Što bolje rade žene, a što muškarci?

Žene i muškarci razlikuju se na razne načine, a to se najbolje vidi po stvarima koje jedan spol jednostavno - radi bolje od drugoga

Koji je spol bolji u čemu?
Koji je spol bolji u čemu? (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

muški mozak

,

ženski mozak

,

razlike među spolovima

Razlike među spolovima ponekad su vrlo vidljive, dok u nekim situacijama ne možete lako zaključiti o kome se radi (naravno, kad vidite samo rezultat nekog djelovanja, a ne osobu koja je to napravila). Sve priče o ženskom i muškom mozgu preplavile su medije u jednom trenutku, a jedno je istraživanje odlučilo stati mitovima na kraj.

Logika je bila jednostavna - muškarcima i ženama davani su isti zadaci pa im je tijekom njihovog rješavanja sniman mozak magnetskom rezonancom kako bi se ustanovilo koji dijelovi mozga rade u tim trenucima i kako su zapravo međusobno povezani.

Pokazalo da su žene u pravu kad tvrde da su bolje u multitaskingu, dok su muškarci iznenađujuće imali bolje rezultate kod koncentracije na kompleksnije zadatke poput kuhanja ili čitanja zemljopisne karte. 

Nadalje, žene imaju puno bolju povezanost lijeve i desne strane mozga, dok je kod muškarca izraženija aktivnost u pojedinim dijelovima, osobito po pitanju motoričkih sposobnosti.

Muškarci također imaju bolju povezanost prednjeg i stražnjeg dijela mozga koji omogućuje bržu percepiju informacije i upotrebu iste prilikom izvršavanja kompleksnih zadataka.
Tako su muškarci bolji primjerice u plivanju ili parkiranju.

Ukratko - ako morate nešto napraviti odmah, dajte posao muškarcu, a ako zadatak uključuje više vremena te intuitivno i logičko razmišljanje, žene su bolji izbor.

05.09.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh