« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
Jaime Hayon

Španjolac koji je dizajn interijera pretvorio u umjetnost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Hayon Studio Barcelona )
Više o

dizajn

,

uređenje interijera

,

Jaime Hayon

,

dizajn interijera

,

moj stan

Kada bi trebali nabrojiti najavangardnije dizajnere današnjice, među njima bi se sigurno našao i Jaime Hayon. Svestrani umjetnik rođen je u Madridu 1974. godine. Karijeru je počeo u centru za komunikacijska istraživanja Fabrica, članici Grupe Benetton u Trevisu u Italiji.

Pogledajte fotogaleriju!

Shvativši kako bi mogao daleko dogurati, ubrzo se odlučio za samostalnu karijeru. Tako od 2004. osmišljava i stvara projekte vezane uz igračke, namještaj, uređenje interijera, umjetničkih instalacija, ali i razne druge stvari.

Zahvaljujući njegovu talentu na mnogim poljima, Jaimeov rad razvio se u različitim smjerovima: od organizacijskog, preko umjetničkog pa sve do dizajnerskog.. Zajedno s British Councilom i Experimentom organizira važne događaje, primjerice osmislio je posljednje dizajnersko Lisabonsko Biennale.

Isto tako, sudjelovao je na predavanjima i konferencijama širom svijeta, što nepobitno svjedoči o njegovoj važnosti. S druge strane, njegov je umjetnički rad u ekskluzivnom dizajnu namještaja prvi put predstavljen u londonskoj galeriji David Gill.

Radovi su mu predstavljeni i u Muzeju dizajna Vitra, kao i u londonskom Muzeju dizajna. Trenutačno živi u Barceloni. Wallpaper ga je proglasio jednim od 10 najinovativnijih dizajnera u svijetu.

Dobio je međunarodnu nagradu Elle Deco za 2006. godinu, a njegov Hayon studio surađuje s klijentima kao što su Benetton, Metalarte, Artquitect Edition, Coca-Cola, Adidas...

JedinstvenoOdvažnost neobičnog Španjolca nadilazi granice često odvojenih svjetova umjetnosti i dizajna koje s lakoćom spaja u jedan jedinstveni stil koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Piše: Pripremila: Iva Novak
28.09.2008. 23:02:00
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh