« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

SonyEricsson predstavio LiveView - daljinski upravljač za smartphone

POGLEDAJTE VIDEO: SonyEricsson planira osvojiti sofisticirano hi-tech tržite uz novu napravu kojom iz daljine možete kontrolirati svoj smartphone

SonyEricsson LiveView
SonyEricsson LiveView (YouTube)
Više o

smartphone

,

mobitel

,

gay scena

,

skrivena poruka

,

Eurostudent

Sony Ericsson je predstavio novu napravu veličine ručnog sata koji se bežičnom vezom spaja na vaš smartphone i dopušta vam da ga kontrolirate bez da ga vadite iz torbe ili džepa. LiveView ima maleni ekran koji se sinkronizira s mobilnim telefonom i tako vam omogućuje da prihvatite poziv, e mail ili upravljate glazbenim opcijama na njemu. Naprava je dizajnirana da radi s Googleovim Android softverom što znači da LiveView nećete moći koristiti s iPhoneom, pa čak ni sa SonyEricssonovom Xperiom. LiveView ima opciju „Pronađi telefon" uz pomoć koje možete pronaći svoj omiljeni mobitel u slučaju da ste ga negdje zametnuli.

LiveView je poprilično malen - 1,3 inča, uz OLED ekran rezolucije 128x128 piksela i remenom za ruku. Napravica se može spajati i na društvene servise poput Twittera i Facebooka i pratiti poruke i statuse. LiveView možete nositi kao ručni sat, privjesak za ključeve, zakačenog na prijenosno računalo, torbu i tako dalje. Međutim bez obzira na njegovu simpatičnost, LiveView možda ipak malo kaska za trendovima. U današnje vrijeme kad je prioritet izraditi jednu napravu koja „radi sve", postavlja se pitanje same isplativosti LiveViewa. Najveća prednost same napravice, kako tvrde u SonyEricssonu, leži u tome što je otvorena za nadogradnje - dakle, dopušta razvojnim stručnjacima da se igraju s aplikacijama i dodatcima koji bi se mogli primijeniti na LiveViewu. No je li to dovoljno za uspjeh na tržištu? LiveView može skenirati preko 200,000 aplikacija s tržišta za Googleov Android i preporučiti ih korisnicima. Napravica također funkcionira poput kalendara, podsjetnika, a sadrži i brojne druge programe tipične za mobitele. Na tržište dolazi kasnije ove godine, a vrijeme će pokazati koliko će LiveView biti uspješan.

01.10.2010. 15:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh