Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2010. 15:05:00

SonyEricsson predstavio LiveView - daljinski upravljač za smartphone

POGLEDAJTE VIDEO: SonyEricsson planira osvojiti sofisticirano hi-tech tržite uz novu napravu kojom iz daljine možete kontrolirati svoj smartphone

SonyEricsson LiveView
SonyEricsson LiveView (YouTube)

Sony Ericsson je predstavio novu napravu veličine ručnog sata koji se bežičnom vezom spaja na vaš smartphone i dopušta vam da ga kontrolirate bez da ga vadite iz torbe ili džepa. LiveView ima maleni ekran koji se sinkronizira s mobilnim telefonom i tako vam omogućuje da prihvatite poziv, e mail ili upravljate glazbenim opcijama na njemu. Naprava je dizajnirana da radi s Googleovim Android softverom što znači da LiveView nećete moći koristiti s iPhoneom, pa čak ni sa SonyEricssonovom Xperiom. LiveView ima opciju „Pronađi telefon" uz pomoć koje možete pronaći svoj omiljeni mobitel u slučaju da ste ga negdje zametnuli.

LiveView je poprilično malen - 1,3 inča, uz OLED ekran rezolucije 128x128 piksela i remenom za ruku. Napravica se može spajati i na društvene servise poput Twittera i Facebooka i pratiti poruke i statuse. LiveView možete nositi kao ručni sat, privjesak za ključeve, zakačenog na prijenosno računalo, torbu i tako dalje. Međutim bez obzira na njegovu simpatičnost, LiveView možda ipak malo kaska za trendovima. U današnje vrijeme kad je prioritet izraditi jednu napravu koja „radi sve", postavlja se pitanje same isplativosti LiveViewa. Najveća prednost same napravice, kako tvrde u SonyEricssonu, leži u tome što je otvorena za nadogradnje - dakle, dopušta razvojnim stručnjacima da se igraju s aplikacijama i dodatcima koji bi se mogli primijeniti na LiveViewu. No je li to dovoljno za uspjeh na tržištu? LiveView može skenirati preko 200,000 aplikacija s tržišta za Googleov Android i preporučiti ih korisnicima. Napravica također funkcionira poput kalendara, podsjetnika, a sadrži i brojne druge programe tipične za mobitele. Na tržište dolazi kasnije ove godine, a vrijeme će pokazati koliko će LiveView biti uspješan.

01.10.2010. 15:05:00
http://metro-portal.hr/sonyericsson-predstavio-liveview-daljinski-upravljac-za-smartphone/49056/