« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
RECENZIJE

Sony Xperia X Compact recenzija

Sony Xperia X Compact upravo je takva kako joj ime i kaže - kompaktni smartphone izvrsnih karakteristika čak i za zahtjevnije korisnike

Sony Xperia X Compact
Sony Xperia X Compact (Metro)
Više o

recenzija

,

specifikacije

,

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact. zapravo je nasljednik modela Xperia Z5 Compact, no ipak se radi o višoj srednjoj kategoriji smartphona za razliku od dosadašnjih Compact modela koji su definitivno bili u flagship kategoriji.

Razlog ovakoj klasifikaciji je nešto slabiji procesor, no to će primjetiti samo izuzetno zahtjevni korisnici, dok je za ljubitelje manjih smartphona ovo, slobodno možemo reći, u vrhu ponude na tržištu.

Ponajprije se to odnosi na kameru koja je, kao i na flagship modelima, razlučivosti 23 MP što konkretno znači da se radi o fantastičnoj kameri koja u potpunosti može zamijeniti fotoaparat prosječnog korisnika - fotografije su kristalno čiste, zamamnih boja i stvarno će zabilježiti sve važne trenutke na najbolji mogući način.

Prednja kamera ima 5 MP, savršeno dovoljno za izuzetno dobre selfie koje će česti gosti društvenih mreža znati cijeniti, a uz to je na stražnjoj strani upakirana poslovično kvalitetna LED bljeskalica. 

Vrijedi izdvojiti i odlične vanjske stereo zvučnike čiji će vas zvuk jednostavno oduševiti, baterija od 2700 mAh dat će dovoljno struje za cijeli dan čak i onima koji ne ispuštaju mobitel iz ruku, a dobar detalj je i podrška za brzo punjenje što u današnje doba postaje sve važniji detalj.

Ekran od 4.6 incha čini ovaj smartphone dovoljno velikim za normalno korištenje (prema današnjim standardima, naravno), no ipak i dovoljno malenim za lagano nošenje i rukovanje samo jednom rukom - vrlo praktično, mora se priznati. IPS LCD ekran nudi dobre kutove vidljivosti, realan prikaz boja, dobro se vidi i na suncu. Zaštita nije Gorilla već Sonyjeva, no to ne znači da je lošija, dapače.  

Sve u svemu, radi se o sjajnom mobitelu vrlo, vrlo dobrih karakteristika koji je definitivno na vrhu liste preporuka za nabavku - cijena je daleko ispod onoga što nudi. 

Specifikacije

Dimenzije 129 x 65 x 9,5 mm
Masa 135 grama
Zaslon 4,6″ IPS LCD 720p, 319 ppi, Gorilla glass
SoC Qualcomm Snapdragon 650
CPU 4 x Cortex-A53 1,4 GHz + 2x Cortex-A72 1,8 GHz
RAM 2 GB
Interna memorija 32 GB
Micro SD Da, 256 GB
Povezivanje WiFi, A-GPS, Bluetooth, Miracast, Googlecast, DLNA, FM radio, USB OTG
Brzo punjenje Da, uz poseban kabel
Bežično punjenje Ne
OS Android 6.0 Marshmallow
Kamera 23 MP/1080p
Prednja kamera 5 MP/1080p
Baterija 2700 mAh

 

27.04.2017. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh