« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
NOVOSTI

Sony SmartWatch 3 ostaje bez Android Wear 2.0 nadogradnje

Osim novih fitness i Google Fit mogućnosti, beneficija za programere, Android Wear 2 je postao nativna opcija za Google AI asistenta

Sony SmartWatch 3
Sony SmartWatch 3 (Sony)
Više o

Android Wear 2.0

,

Sony SmartWatch 3

Google je nedugo pokrenuo Android Wear 2.0 inačicu sustava za nosive uređaje, ali na popisu postojećih uređaja kojima stiže nadogradnja nema pametnog sata Sony SmartWatch 3.

Na razočarenje mnogih vlasnika Sony SmartWatch 3 modela, ostaje na Android Wear 1.5 inačici sustava. Sony je svoju odluku o neažuriranju sustava na Android Wear 2.0 objasnio suhoparnom rečenicom:

Nakon provedenih testiranja ustanovili smo da hardver ne može pruži ugodan korisnički rad s novom verzijom".

Podsjetimo se na osnovnu specifikaciju Sony SmartWatch 3:

• CPU: Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7

• Memorija: 512 MB RAM / 4 GB ROM

• Povezivanje: Wi-Fi 802.11 b/g - Bluetooth v4.0 - GPS -Micro USB 2.0 -NFC,

• Baterija: Li-Po 420 mAh

• Dimenzije: 51 x 36 x 10 mm (IP57)

• Masa: 76 grama

• Ekran:1.6 inča - TFT kapacitivni - 65K boja - rezolucija 320 x 320 piksela

Ne čini nam se kako je ovaj hardver toliko slab da ne može podržati novu inačicu. O tome bi dalo se raspravljati. Sony je ipak lansirao SmartWatch 3 početkom 2014. godine, ali na nekim tržištima poput Hrvatske, pojavio se tek 2015. godine. Ukratko, ovakva odluka nije korektan odnos prema kupcima.

I za kraj, pitate li se što donosi nadogradnja na Android Wear 2.0., vrijeme je da vam odgovorimo.

Osim novih fitness i Google Fit mogućnosti, beneficija za programere, Android Wear 2 je postao nativna opcija za Google AI asistenta. Također omogućeno je plaćanje putem Android Pay sustava za modele uređaja koji imaju NFC modul.

Ostale mogućnosti uključuju: intuitivnije sučelje i rad u odnosu na prethodnu inačicu; uz prikaz točnog vremena korisnik može birati koje dodatne informacije će biti prikazane poput fitnes aktivnosti , razine napunjenosti baterije itd. Od sada je omogućeno u Google Play trgovini u dijelu rezerviranom posebno za aplikacije koje su prilagođene za Android Wear platformu i pametne satove. objavljivanje samostalnih aplikacija koje mogu raditi nezavisno od pametnih telefona.  

Piše: Sanja Ledinek
21.02.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh