« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
NOVOSTI

Sony se vraća u svijet mobilnih igara

Sony se odlučio na ovaj potez nakon što je Nintendo najavio povratak u mobilno tržište igara s novom inačicom Super Mario za iPhone i Android platformu

PlayStation će biti inspiracija za mobilne igrice
PlayStation će biti inspiracija za mobilne igrice (Arhiva)
Više o

Sony

,

PlayStation

,

mobilne igrice

Kazuo Hirai, Sonyjev predsjednik i izvršni direktor, rekao je da će krenuti u aktivni napad na mobilno tržište igara. Planiraju objaviti do ožujka 2018. godine pet naslova temeljenih na likovima i franšizi PlayStation.

Ovo nije prvi puta da Sony ulazi u prostor mobilnih igara. 2011. godine objavili su PlayStation Suite za Xperia uređaje, ali nakon 3 godine zatvorili su platformu. Jednostavno nije pobudila interes jer je radila samo na određenom broju uređaja.

Prema japanskom online mediju Nikkei , Sony se odlučio na ovaj potez nakon što je Nintendo najavio povratak u mobilno tržište igara s novom inačicom Super Mario za iPhone i Android platformu.

Kao i Nintendo, Sony će ponuditi svoje igre na obje platforme, preko podružnica ForwardWorks, osnovane ove godine s ciljem razvoja strategije za napad na mobilno gaming tržište. Međutim, Sony planira ponuditi mobilne samo u japanskom domaćem tržištu, a slijede druga azijska tržištima. Nemaju planove za širenje širom svijeta.

Piše: Sanja Ledinek
18.10.2016. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh