« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
NOVOSTI

Sony BRAVIA A8 4K HDR OLED TV u prodaji

Sony je najavio maloprodajnu dostupnost svojih najnovijih A8 4K HDR OLED televizora.

Sony Bravia 4K
Sony Bravia 4K (Arhiva)
Više o

Sony Bravia

Picture Processor X1 Ultimate nalazi se u srcu sposobnosti A8 - preciznoanalizira podatke o slikama kako bi se utvrdio intenzivan kontrastOLED-a s čistim crnim nijansama, najvećom svjetlinom i istinskirealističnim slikama.

Televizor također ima Pixel Contrast Booster kojipojačava boju i kontrast u svijetlim područjima, tako da možete uživatiu scenama punim prirodnih nijansi i tonova, više dubine, fine teksture ičistog crnog kontrasta koji samo OLED može pružiti. Također, po prviput na OLED televizoru, A8 uključuje Sonyjevu X-Motion Claritytehnologiju, osiguravajući da čak i brza akcija ostane glatka i jasna.Pomične slike precizno se kontroliraju kako bi se smanjila zamućenjatako da slike ostanu istinite s manjim gubitkom svjetline tijekom scenavelike brzine.

Televizori A8 nastavljaju sa Sonyjevim naslijeđem pružanja zaistauranjajućeg audio-vizualnog doživljaja uz upotrebu Acoustic SurfaceAudio tehnologije, koji TV ekran pretvara u zvučnik. Inovativni pokretačiza zaslona diskretno vibrira za stvaranje zvuka, tako da ono što čujetedolazi iz mjesta u sceni u kojoj se događa radnja - dijalog s likovima,šum motora iz automobila.

To je povezano sa Sonyjevim vrlo tankimdizajnom, gdje se zaslon susreće s rubom televizora, uvodeći vas usliku bez ometanja. Za dodatni udarac, dva subwoofera su diskretnointegrirana u stražnji dio televizora kako bi stvorili dinamičniji, teški baszvuk - idealan za akcijske filmove i glazbu.

Novi A8 televizori i dalje isporučuju namjere tvorca pomoću Netflixkalibriranog načina. Ovaj način rada posebno je razvijen kako bi uživaliu Netflix izvornicima i reproducirali istu kvalitetu slike na televizoru kaou studiju. S Netflixovim kalibriranim načinom, stvaralačka vizija inamjera vjerno se čuvaju.

Nadalje, A8 je IMAX Enhanced proizvod,spreman za susret visokokvalitetnih boja, kontrasta, jasnoće i zvuka,omogućavajući uživanje u potpuno uranjajućem doživljaju zabave kodkuće koji u potpunosti iskorištava IMAX poboljšani sadržaj.Sonyjevi A8 4K HDR OLED televizori sadrže Ambient Optimization, novutehnologiju koja optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojemokruženju korisnika.

Automatski će prilagoditi svjetlinu slikeambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobamai smanjujući u tamnim prostorijama za savršen pogled. Otkriva čak ipredmete u sobi, poput zavjesa i namještaja koji mogu apsorbirati ilireflektirati zvuk, precizno prilagođavajući akustiku kako zvuk ne bi biougrožen.U liniji A8 nalazi se Android TV s ugrađenim Google Assistantom,Google Play prodavaonicom i Chromecastom, koji korisnicima nudijednostavan pristup sadržaju, uslugama i uređajima putem svojeopsežne platforme.

Sonyjevi originalni izbornici korisničkog sučelja iglasovne kontrole također su poboljšani za bolju dnevnu upotrebu. Suređajima koji omogućuju Google Assistant i Amazon Alexa možeteemitirati i kontrolirati videozapise s YouTubea s Google Home ilimijenjati kanal ili glasnoću s uređajima koji omogućuju Amazon Alexa.

Korisnici Apple AirPlay 2 mogu emitirati filmove, glazbu, igre ifotografije putem televizora izravno sa svojih iPhone, iPad ili Macuređaja. Apple HomeKit tehnologija korisnicima pruža jednostavan,siguran način kontrole televizije s iPhone, iPad ili Mac uređaja.

Cijene i dostupnost
A8 4K HDR OLED televizori dostupni su po PMC od 17.206,50 HRK.

Piše: Sanja Ledinek
24.05.2020. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh