« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
GLASINE

Sony 8K TV u 2018?

Stiže nam zanimljiva vijesti iz TV svijeta - Sony priprema predstaviti svoj prvi 8K TV na CES 2018 u Las Vegasu sljedećeg mjeseca

Čekamo senzacionalnu sliku?
Čekamo senzacionalnu sliku? (Arhiva)
Više o

Sony

,

televizori

,

4K

,

8K

Sony je u listopadu ove godine podnio zahtjev za zaštitni znak i logotip "8K HDR" u EUIPO-u (Ured za međunarodnu imovinu Europske unije), USPTO (Ured za patente i žigove Sjedinjenih Američkih Država i JPO (Japan Patent Office) uredima, što ukazuje da spremaju nešto veliko :D

Postoji zanimljiv detalj u prijavi. Kada je Sony 2016. registrirao logotip "4K HDR", klasificiran je pod "Televizijski prijamnik". Novi '8K HDR' i ažurirani '4K HDR' logotipi klasificirani su pod " Televizijski prijemnici - LED display'.

Odnosi li se LED klasifikacija na prave LED zaslone koji se sastoje od dioda bez potrebe za LCD panelom ili ipak o mikro LED-icama nije poznato. CES 2018 je odmah iza ugla i uskoro ćemo vjerojatno imati sve detalje.

Međutim, bez obzira koju tehnologiju Sony priprema, činjenica je 8 K rezolucija za TV uređaja polako ulazi na vrata. Pitate li se kome treba TV ove visoke rezolucije kada nema adekvatnog sadržaja? Japancima!

Japan će ugostiti ljetne Olimpijske igre u Tokiju, a prijenos svih natjecanja bit će moguće pratiti u 8 K rezoluciji. Oduvijek su Olimpijske igre bile testni reketi za tehnološke inovacije na TV frontu. 8K rezolucija je već testirana na ljetnim olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu i potom na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine.  

Piše: Sanja Ledinek
11.12.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh