« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
MA DA?

Sok od naranče zapravo je loš za vas?

Kao što je limunada dokazano sjajan napitak, tako se pojavljuje sve više argumenata u prilog teoriji da je sok od naranče zapravo - jednako štetan kao zaslađena pića

Ovo je prevara?
Ovo je prevara? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

sok od naranče

,

prirodni sokovi

Cijeđeni sok od naranče desetljećima se smatrao odličnim pićem za početak dana i bio je neizostavan uz svaki doručak, pogotovo u Americi.

No, u SAD-u se trend konzumacije ovog pića drastično smanjio tijekom posljednjih godina jer je sve dominantnije mišljenje nutricionista kako ovaj napitak zapravo uopće nije zdrav, kako se ranije mislilo.

Prema nutritivnim vrijednostima sok od naranče se ne razlikuje mnogo od čaše soka ili bilo kojeg drugog zaslađenog pića.

Kako je za Independent kazao nutricionist Erin Brodwin, to piće je velika prevara.

Jedna čaša soka od naranče sadrži otprilike 153 kalorije, 34 grama ugljikohidrata, 27 grama šećera i 2,4 grama proteina. To znači da sadrži istu količinu ugljikohidrata kao primjerice vrećica M&M bombona, a radi se o prirodnom soku!

Upravo zato posljednjih godina nutricionisti vode žestoku kampanju protiv ovog pića. Pa tako kad na Google upišete 'Zašto je sok od naranče dobar za zdravlje' se pojave rezultati naslovljeni kao: 'Zašto vas sok od naranče polako ubija' ili 'Razlozi zašto izbjegavati sok od naranče'.

Možda baš zato je prodaja soka od naranče pala za 13 posto tijekom protekle 4 godine u SAD-u.

02.01.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh