Sok od grožđa poboljšava pamćenje
U nedavno provedenoj studiji, oni koji su pili čisti sok od grožđa 12 tjedana vidjeli su poboljšanje u seriji testova mentalnih sposobnosti
Stručnjaci smatraju da su antioksidanti u voću odgovorni za takve rezultate. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Cincinnati proveli su istraživanje koje je uključivalo 12 ljudi s gubitkom pamćenja.
Ispitanici su podijeljeni u dvije grupe. Jedni su pili 100 postotni sok od grožđa, a drugi placebo. Obadvije grupe bile su podvrgnute testovima pamćenja kroz period od tri mjeseca. To je uključivalo pamćenje popisa i rasporeda stvari. Rezultati su pokazali poboljšanje kod onih koji su pili sok od grožđa.
Dr Robert Krikorian, koji se proveo studiju objašnjava: ˝Jednostavna i lako primjenjiva promjena u prehrani koja bi uključivala sok od grožđa, može biti od velike korisit za stariju populaciju.˝
Istraživanje podržava teoriju da hrana i piće bogato antioksidantima mogu očuvati funkcije mozga i usporiti gubitak pamćenja.
Novi komentar