« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
ISPROBAJTE

Sobne biljke za zdrav i miran san

Najbolja biljka koja će vam pomoći da spavate, u smislu učinkovitosti i jednostavnosti je bršljan, zato što najučinkovije upija formaldehid iz zraka

Uz ovo bilje do zdravog sna
Uz ovo bilje do zdravog sna (Shutterstock)
Više o

zdrav san

,

lavanda

,

aloe vera

,

jasmin

,

sobne biljke

,

bršljan

,

miran san

,

zmija biljka

Osim što uljepšavaju vaš životni prostor, sobne biljke mogu biti vrlo korisne za zdravlje, a odabir prave biljke za spavaću sobu može biti odličan način za poboljšanje vašeg sna.. 

Donosimo vam popis pet biljaka koje vam mogu pomoći u problemi sa spavanjem, nesanicom, ali i apnejom

Aloe vera - prirodni iscjelitelj koji je odličan za smirivanje upala, ožiljaka i oštećene kože, biljka je aloe vere koja detoksicira tijelo. Može pomoći i iskorijeniti kemikalije koje se nalaze u sredstvima za čišćenje, pročišćavajući zrak u spavaćoj sobi. Ima još jedna zanimljiva stvar u vezi ove biljke. Naime, kad je visoka razina štetnih kemikalija u vašem domu, biljka će razviti smeđe mrlje.

Bršljan - istraživanje koje je provela NASA pokazala je da je najbolja biljka za pročišćavanje zraka jer najučinkovitije upija formaldehid. Lako raste i i preživljava u umjerenim temperaturama i srednjoj izloženosti svjetlu. Najbolja je biljka koja će vam pomoći da spavate, u smislu učinkovitosti i jednostavnosti.

Jasmin  - isusovačko sveučilište Wheeling provelo je studiju koja je dokazala učinkovitost jasmina kao prirodnog 'pomagača' pri spavanju. Poboljšava kvalitetu sna i poboljšava dobro raspoloženje pri buđenju te smanjuje anksioznost.

Lavanda - uglavnom se koristi kao miris za sapune i šampone. Odlična je i kao sredstvo za čišćenje, ali njezina moć ne staje ovdje jer zapravo može pomoći u liječenju nesanice i tjeskobe. Istraživači su prepoznali kako udisanje njezinog mirisa može osloboditi umirujući, sedativni učinak.

Zmija biljka - preporučuje se za pročišćavanje kisika u domu. Odličan su izbor za spavaću sobu jer ih je lako održavati. Tijekom noći ispušta kisik i istovremeno 'upija' ugljikov dioksid. Sve to pomože čistoći zraka i boljem snu.

22.01.2017. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh