« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
IPAK

Snowden zahvalio Rusiji na privremenom azilu

Edward Snowden izjavio je kako odluka ruskih vlasti da mu daju privremeni azil predstavlja pobjedu vladavine prava te je na tomu zahvalio službenoj Moskvi

Snowden je napokon otišao s aerodroma
Snowden je napokon otišao s aerodroma (Arhiva)
Više o

Rusija

,

Edward Snowden

,

privremeni azil

'U posljednjih osam tjedana uvjerili smo se u to da Obamina administracija ne poštuje ni međunarodno ni domaće pravo, no na kraju je pravda pobijedila', rekao je Snowden u priopćenju koje je objavio WikiLeaks, organizacija koja objavljuje tajne informacije.

'Zahvaljujem Moskvi što mi je omogućila privremeni azil u skladu s vlastitim zakonima i s međunarodnim obvezama', rekao je Snowden koji je u četvrtak napustio moskovsku zračnu luku Šeremetjevo gdje je proveo više od mjesec dana.

WikiLeaks, internetska stranica koja je odigrala aktivnu ulogu u bijegu mladoga američkog informatičara, objasnila je da je Snowden zračnu luku Šeremetjevo napustio pod nadzorom pravnice i novinarke Sarah Harrison, koja je uz njega od dolaska u moskovsku zračnu luku.

'Edwardu Snowdenu odobren je privremeni azil u Rusiji i napustio je zračnu luku s predstavnicima WikiLeaksa', rekla je članica te organizacije Sarah Harrison. Mjesto njegova boravka neće biti poznato.

02.08.2013. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh