Snizite visok tlak prirodnim metodama
Hipertenzija ili povišeni tlak je često skrivena bolest, no upravo zato i vrlo, vrlo ubojita...
Da vas pitamo nešto - koliko često mjerite tlak? Naravno, ne možete znati da imate tu bolest dok ne izmjerite tlak ili dok vam visoki tlak ne počne štetiti vašim organima.
S obzirom na to da hrana igra veliku ulogu u održavanju našeg organizma zdravim, neke vrste povrća mogu imati dobar utjecaj na regulaciju visokog tlaka.
Brokula - nrokula je krcata sulforafanom - protuupalni spoj, i kalijem, koji oboje snizuju krvni tlak. Brokula je poznata po tome da se kuha na pari, ali možete je skuhati na običannačin, ispeći ili dinstati - brojni su načini na koje možete uživati u ovom zdravom povrću.
Cikla - osim što dodaju ugodnu boju bilo kojoj salati, cikla je "elektrana" nitrata, koji pomaže u opuštanju krvnih žila i poboljšanju protoka krvi.
Češnjak - alicin, spojn pronađen u češnjaku, je povezan sa snižavanjem krvnog tlaka. Sirovi, kuhani, pečeni, mljeveni...brojni načini na koje možete konzumirati ovo svestrano povrće.
Kelj - kalij, antioksidansi i vitamin K u kelju potiču pravilnu cirkulaciju krvi.
Mrkva - mrkve su krcate beta karotenom i vlaknima, a zdravlju srca pridonose održavajući optimalan krvni tlak. Sirove ili kuhane, mrkve jelima dodaju hrskavost, istovremeno pazeći an vaše srce.
Rajčice - rajčice nisu samo nadjev za pizzu, one su također bogate likopenom - snažni antioksidans koji je povezan s nižim krvnim tlakom.
Špinat - krcat kalijem, magnezijem i folatima, špinat je je zeleni div u borbi s hipertenzijom. Možete ga pirjati, dodati u smoothie ili dodati ga u salatu, ali svakako ga imajte u blizini.
Evo. svo povrće koje trebate je dostupno, samo treba malo raditi na sebi...
Novi komentar