« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PONOVNO KAOS

Sniježna oluja zahvatila američku istočnu obalu

Najmanje 2.000 letova je otkazano diljem SAD-a, prema podacima američkih avioprijevoznika

(Getty Images)
Više o

Washington

,

sniježna oluja

,

Snowmageddon

Nova snježna oluja koja je u utorak navečer zahvatila središnji dio istočne obale SAD-a, dovela je do otkazivanja tisuća letova i zatvaranja škola od Washingtona do New Yorka, a američki Kongres i UN prekinuli su s radom do kraja tjedna.

Prema prognozama meteorologa, u nekim bi područjima na istočnoj obali moglo pasti do 50 cm snijega.

Za područje Washingtona i Baltimora to je druga snježna oluja u manje od tjedan dana, a bit će praćena i hladnim vjetrom brzine od 55 do 90 km/h.

U Washingtonu i Baltimoreu moglo bi pasti novih 25 do 50 cm snijega, a u New Yorku 25 do 35 cm, objavile su meteorološke službe.

U New Yorku je za snijeg pripremljeno 365 kamiona ralica sa raspršivačima soli, rekla je Kathy Dawkins, glasnogovornica gradskog sanitarnog ureda.

Vjetrovi će vjerojatno biti jaki kao u tropskim olujama, najavio je Jim Rouiller, meteorolog tvrtke Planalytics Inc. "Ono što će se dogoditi u koridoru Baltimore-Philadelphia-Washington može se opisati kao paraliza i nevrijeme bez presedana", rekao je Rouiller.

"A izgleda sve vjerojatnije da će uvjeti slični snježnoj mećavi vladati u New Yorku", dodao je.

Upozorenja za zimsku oluju izdana su na području od Illinoisa do Massachusettsa, objavila je Nacionalna meteorološka služba.

Nacionalna željeznička tvrtka Amtrak, koja nema puni vozni red od prošlotjedne oluje u utorak je otkazala dodatne vlakove, rekao je glasnogovornik Cliff Cole.

Najmanje 2.000 letova je otkazano diljem SAD-a, prema podacima američkih avioprijevoznika.

US Airways je u utorak zaustavio 1.300 letova u svome sustavu, uključujući i mnoge iz zračne luke LaGuardia u New Yorku i Nacionalne zračne luke u Washingtonu. Delta je najavila otkazivanje "nekoliko stotina" letova, a American Airlines 120.(hina/metro-portal)

 

10.02.2010. 09:18:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh