« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
HAK UPOZORAVA

Snijeg otežava vožnju, kolnici mokri i skliski

U Gorskom kotaru snijeg otežava vožnju, a u ostatku zemlje opreznije treba voziti po mokrim, skliskim i mjestimice zaleđenim kolnicima

Fotografija vijesti
Više o

promet

,

snijeg

,

ceste

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: D 9 samo kroz grad Metković (400 m), D 62 Mali Prolog- Kula Norinska-Metković, D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica na dionici Divuša-Kuljani (obilazak za teretna vozila je preko Gline), te županijske ceste ŽC 6218 Metković-Vid, ŽC 6217 Rogotin-Kula Norinska u mjestu Rogotin, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji i ŽC 6082 Vrlika-Rumin i ŽC 6083 Kijevo-Uništa.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta. Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi Metković/Doljani i Gabela Polje. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. U prekidu je katamaranska linija Split-Hvar-Vela Luka-Ubli. (hina/metro-portal)

04.12.2010. 09:31:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh