« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
zimski uvjeti

Snijeg i bura otežavaju promet

Snijeg pada u većem dijelu unutrašnjosti, a jak vjetar puše u priobalju i na dionicama autocesta

(Željko Šop/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

bura

,

HAK

,

zimska oprema

,

jak vjetar

Hrvatski autoklub izvijestio je da snijeg koji pada od prošle noći otežava promet u velikom dijelu zemlje, a bura otežava promet u priobalju. Dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila, a između čvorova Bosiljevo 1 i Karlovac u smjeru Zagreba zbog prometne nesreće vozi se otežano jednim trakom.

Za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale (D 8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena, i to zbog olujnog vjetra i snijega.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, te mjestimice u Istri, Dalmaciji, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, a vozače upozoravamo da na put kroz Liku i Gorski kotar ne kreću bez zimske opreme, te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, te na A 1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, a na dionici Bisko-Ravča pada snijeg.

U prekidu su i katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli , Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Mali Lošinj-Rijeka ("Judita") i Rijeka-Pag ("Silba"). Ostali trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

14.12.2009. 14:44:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh