« Život
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
COOL

Snažna povezanost između glazbe i emocija

Sonos je objavio podatke koji ukazuju na snažnu povezanost između glazbe i emocija

Sonos u akciji
Sonos u akciji (Sonos)
Više o

glazba

,

emocije

,

Sonos

Globalni lider u proizvodnji audio uređaja, tvrtka Sonos, objavila je istraživanje koje ukazuje na snažnu povezanost između ljudskih emotivnih stanja, među kojima je i zaljubljenost, i glazbe. Rezultati istraživanja, između ostalog, dokazuju da glazba igra veliku ulogu u razvijanju različitih vrsta emocija kod ljudi, kao i da može biti okidač za privlačnost između ljudi. Evo i nekih konkretnih rezultata:

  • Glazba uvijek može ukazati na priliku: 1 od 4 osobe tvrdi da je izjavilo ljubav nekome zahvaljujući pjesmi koju su slušali. Ako gajite osjećaje prema nekome, glazba vam može pomoći da to date do znanja voljenoj osobi.

  • Poboljšava seksualni život: Više od pola ispitanika je izjavilo da glazba poboljšava njihov seksualni život (59%).

  • Može zaliječiti slomljeno srce: iako su takozvane „proslave prekida" postale svojevrsni hit u online sferi, s proslavom ili bez nje, glazba uvijek može pomoći u skretanju misli i dobrom provodu unatoč bolnom raskidu.

  • Pomaže održavanju razine mentalnog zdravlja: čak 63% ispitanika je navelo kako glazba doprinosi smanjenju razine anksioznosti i poboljšava opće mentalno zdravlje.

  • Ne zaboravite na kvalitetu zvuka: iako su pozitivni učinci glazbe već jasni, kvaliteta zvuka kojeg slušamo nije nebitna. Većina (82%) slušatelja reklo je da dobro ozvučenje može učiniti okupljanje ugodnijim i tako pojačati mnogobrojne dobre efekte koje glazba ima.

Sonos kao jedan od globalno najvećih proizvođača audio uređaja razvio je čitavu mrežu zvučnika koji ljudima uljepšavaju svakodnevni život. Proizvodi kao što su One, Roam i Beam spadaju u najpopularnije uređaje tvrtke baš zato što prate korisnike svuda i oplemenjuju njegovu svakodnevicu najboljom glazbom i audio sadržajima. Iz tvrtke Sonos dobro razumiju da je glazba, baš kao i ljubav, snažan pokretač i kolika je neophodnost dobrog zvuka za sve korisnike, tako da uvijek nastoje otići jedan korak dalje kada su u pitanju uređaji.

19.03.2022. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh