« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
WOW!

Snapchat izludio korisnike praćenjem aktivnosti

Prošli tjedan su se pojavile neke nove značajke Bitmojija, poput malog žutog taxi vozila, aviončića, velike fotelje i sličnog koje su povezani s aktivnosti pojedinih korisnika

Action emoji otkrivaju što radite!
Action emoji otkrivaju što radite! (Screenshot)
Više o

Snapchat

,

action emoji

,

Snap Maps

Snapchat i mapa Snap Maps od sada ne samo da vašim prijateljima otkriva gdje ste, već otkriva i što točno radite. Ova činjenica je mnoge ljude izbezumila i zabrinula.

Naime, korisnicima Snapchata nije jasno kako je moguće da aplikacija zna što točno rade u trenutku kada je koriste. Prošli tjedan su se pojavile neke nove značajke Bitmojija, poput malog žutog taxi vozila, aviončića, velike fotelje i sličnog koje su povezani s aktivnosti pojedinih korisnika.

Snapchat tvrdi da se ti novi emotikoni zovu 'action emoji' i da se pojavljuju nakon što aplikacija sazna vašu lokaciju, vrijeme u danu i kolikom se brzinom krećete. Njihova je svrha da stave u kontekst vaš položaj na karti, na Snap Mapsu. Naglašavaju kako se emotikonu mogu vidjeti samo onda kada ste aktivni na aplikaciji, nikako kada je ona ugašena, piše Mashable.

Korisnici Snapchata podijelili su na internetu svoja iskustva i mišljenje o novim emotikonima. Mnogi su zaprepašteni činjenicom da aplikacija može znati što netko radi.

Ako se, primjerice, vaš Bitmoji pojavi u fotelji i čini se da spava to znači da je aplikacija primjetila da ste neko vrijeme neaktivni na aplikaciji i ona pretpostavi da ste zaspali.

Neki su korisnici primjetili da se pojavljuju u malom avionu što znači da aplikacija prepoznaje na kojoj ste visini te vas sama smjesti na let. Ako se pak krećete brzo ili ste 'opalili' sliku u automobilu aplikacija će vas smjestiti u maleni automobil.

 

Ako aplikacija primjeti da ste spojili slušalice na svoj uređaj vaš će Bitmoji dobiti slušalice iz kojih će izlaziti animirane note.

Korisnici imaju podijeljena mišljenja oko novih značajki Snapchata. Nekima su ilustracije fora i smiješne, dok druge brine činjenica da aplikacija zna što radite i to ih pomalo plaši.

30.06.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh