« Život
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
HE HE

Smijeh je temelj dobre i kvalitetne veze

Kad govorimo o vezama, uvijek se govori o raznoraznim komunikacijskim problemima ili seksu, a smijeh, temelj dobre veze ostaje zaboravljen

Bez smijeha nema dobre veze
Bez smijeha nema dobre veze (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

humor

,

veze

,

smijeh

,

komunikacija

,

muškarci

Velik broj istraživanja napravljen je na temu kvalitetne veze, a uvijek se spominju otvorena komunikacija i seks, dok se možda i najvažniji sastojak stalno zaboravlja - smijeh.

Kako kažu psiholozi, upravo je smijeh ono što većina parova koji imaju problema treba, jer se radi o znaku društvensti koji nestaje kad nema publike. Smijeh povezuje ljude sinkronizirajući im mozgove i uzrokujući emocionalnu usklađenost.

Jačanje međusobne povezanosti i pozitivna klima, kao i osjećaj zajedništva proizlaze iz zajedničkog smijeha, pa tako vrijedi ona - što se više smijete, to ćete više uživati u društvu svog partnera. 

Smijeh je zapravo odličan pokazatelj smjera u kojem ide veza, pomoću smijeha smiruje se ljutnja i pokazujete jedno drugom da i dalje znate uživati i shvaćati život kao vrijeme za uživanje, a ne smrtno ozbiljno.

Kako smijeh ne ovisi samo o humoru, već i o društvenim odnosima, nije čudo da muškarce više privlače žene koje se iskreno smiju u njihovom društvu. Inače, žene se u prosjeku smiju 126 posto više od muškaraca i to zato što su muškarci ti koji najčešće nasmijavaju u vezi, pa je ženski smijeh odličan indikator zdravlja veze.

Smijeh je, naravno, zarazan, no kako se sve manje smijemo što smo stariji, bilo bi dobro da poželite nasmijati partnera, poškakljajte ga - osim što izaziva smijeh, škakljanje aktivira i seksualne nagone, pa može doći do veselog kraja problema u krevetu. 

17.11.2013. 18:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh