« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan
ZNATE LI?

Smanjite pretjerano znojenje

Em ne mirišite dobro sebi, a bogami ni drugim ljudima oko sebe, tako da je prilično potrebno paziti na t

Smanjite malo neke stvari...
Smanjite malo neke stvari... (Arhiva)
Više o

znojenje

,

pretjerano znojenje

Evo kako možete srpiječiti pretjerano znojenje.

Izbjegavajte hranu koja potiče znojenje - određene namirnice mogu pojačati znojenje pa biste ih trebali izbjegavati. To su namirnice kao što su prerađeno meso, alkohol, pivo, češnjak, luk, kofein, začinjena ili masna hrana te sladoled. S druge strane, neke namirnice imaju suprotan učinak, odnosno sprječavaju pretjerano znojenje. To su voda, namirnice bogate kalcijem (sir i drugi mliječni proizvodi), bademi, maslinovo ulje, voće i povrće s visokim sadržajem vode, zeleni čaj i slatki krumpir. Nadalje, potrebno je piti i puno vode kako bi tijelo ostalo hladno i kako biste spriječili pretjerano znojenje.

>> Pojačano znojenje - razlozi i savjeti >>

Koristite antiperspirante - ako primijetite da vam obični antiperspiranti ne pomažu, počnite koristiti onaj s višim udjelom aluminijeva klorida. Također je važno da antiperspirante ispravno koistite. Trebate ih primjenjivati samo na suhu, čistu kožu, a ne nakon što vam je koža mokra nakon tuširanja ili kada ste već znojni. Antiperspirant koristite navečer, nakon tuširanja, kada vam je tijelo najhladnije. Također, trebali biste se redovito brijati/depilirati ispod pazuha kako dlake ne bi sprječavale učinak antiperspiranta. Nakon što se istuširate, pričekajte malo prije nego što se obučete. Pričekajte da se tijelo ohladi i osuši prije nego što se obučete kako se ne biste počeli odmah znojiti.

>> Kako spriječiti pretjerano znojenje >>

Lagana odjeća - uska odjeća može doprinijeti tome da se više znojite. Umjesto toga, trebali biste nositi laganu i prozračnu odjeću.

Prestanite pušiti - kao i kofein, i nikotin može povisiti temperaturu tijela, ubrzava rad srca i pojačava znojenje, piše Healthline. Prema tome, ako želite spriječiti pretjerano znojenje, trebali biste baciti cigarete.

26.11.2021. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh