« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
DRAMA SE NASTAVLJA

Slučaj Strauss-Kahn: Žena koja ga optužuje traži posebnog tužitelja

Slučaj je doveden u opasnost prošloga tjedna kada su tužitelji otkrili da je žena koja optužuje Straussa-Kahna lagala u zahtjevu za azil o tome da je bila višestruko silovana

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn (Facebook)
Više o

silovanje

,

Dominique Strauss-Kahn

,

optužbe

,

Cyrus Vance

Odvjetnici koji predstavljaju ženu koja je optužila bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Straussa-Kahna za seksualni napad zatražili su od okružnog tužitelja Manhattana Cyrusa Vancea da se povuče iz ovoga slučaja i imenuje posebnog tužitelja navodeći kako je iz Vanceova ureda procurila štetna informacija o njoj, piše Hina.

"Okružni tužitelju Vance, najozbiljnije molimo da se vaš ured dragovoljno povuče iz slučaja Strauss-Kahn i da imenujete posebnog tužitelja", napisao je Kenneth Thompson, odvjetnik 32-godišnje hotelske sobarice iz Gvineje, u pismu od srijede.

Agencija Reuters je došla do primjerka pisma nakon što su odvjetnici Straussa-Kahna održali skoro dvosatni sastanak s tužiteljima iz Vanceova ureda dok slučaj bivšega direktora Međunarodnoga monetarnog fonda izgleda da je dospio u ozbiljne kušnje. Nijedna strana nije htjela govoriti o sadržaju razgovora.

Slučaj je doveden u opasnost prošloga tjedna kada su tužitelji otkrili da je žena koja optužuje Straussa-Kahna lagala u zahtjevu za azil o tome da je bila višestruko silovana u svojoj domovini te da je izmijenila pojedinosti svoje priče o tome što je učinila nakon susreta sa Straussom-Kahnom u luksuznom hotelskom apartmanu.

Thompson je rekao kako je žena radila pogreške u prošlosti, ali je ustrajao u tome da ju je Strauss-Kahn napao i pokušao silovati te da postoje dokazi za to.

Tužiteljstvu ne pada na pamet da se povuče

Tužiteljstvo Manhattana izjavilo je u srijedu kako je zahtjev da se povuče iz slučaja seksualnog napada protiv bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Straussa-Kahna i imenuje posebnog tužitelja "bez ikakve osnove".

Odvjetnici koji zastupaju hotelsku sobaricu koja je optužila Straussa-Kahna za pokušaj silovanja i seksualni napad poslali su pismo okružnom tužitelju Manhattana Cyrusu Vanceu ranije u srijedu u kojem su rekli kako bi se Vance trebao povući iz slučaja dijelom zato što je njegov najbliži suradnik pustio u javnost štetnu informaciju o toj Gvinejki.

"Nikako se ne slažemo s time kako je predstavljen ovaj ured i rad pomoćnika okružnog tužitelja. Bilo kakva preporuka da bi se ovaj ured trebao povući iz slučaja je bez ikakve osnove", rekla je u priopćenju glavna glasnogovornica ureda okružnog tužitelja Manhattana Erin Duggan.

07.07.2011. 09:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh