« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
SVE SUMNJIVO

Slučaj namještanja utakmice Kupa vodit će HNS i UEFA

U sjedištu Uefe danas su se sastali Vlatko Marković i Michel Platini koji su ponovili da se istraga sporne utakmice Dinama i Hajduka nastavlja

hns uefa namještanje utakmica
hns uefa namještanje utakmica (Nenad Dugi/Cropix)
Više o

UEFA

,

Michel Platini

,

Vlatko Marković

,

Hrvatski nogometni savez

,

Zoran Mamić

,

Dinamo - Hajduk

,

namještanje utakmica

,

carlo collodi

Predsjednik Uefe Michel Platini i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković razgovarali su danas u sjedištu Uefe u Nyonu o raznim temama koje se tiču nogometa u Hrvatskoj i jačanju suradnje između Uefe i HNS-a, priopćeno je na internetskoj stranici Uefe. Dio razgovora posvećen je namještanju utakmica i daljnjem jačanju suradnje između Uefe i HNS-a po tom pitanju.

Platini i Marković ponovili su da će ustrajati na nultoj toleranciji prema korupciji i namještanju rezultata. Naglasili su da će se slučajem vezanim uz finale Kupa Hrvatske iz 2009. godine baviti disciplinska tijela HNS-a, te da će Uefa pružiti svu potrebnu pomoć.

Na sastanku je naglašeno kako između Uefe i HNS-a postoji bliska suradnja, te da se obojica predsjednika vesele nastavku dobrih odnosa.

>> Zaradilo se i na utakmici Dinamo - Arsenal?

Ovaj sastanak uslijedio je nakon što je nedavno objavljeno kako postoji sumnja u namještanje prve utakmice finala Kupa iz 2009. između Dinama i Hajduka, koju je Dinamo dobio 3-0, a među osumnjičenima su sudac sporne utakmice Bruno Marić te sportski direktor Dinama Zoran Mamić. Nakon toga je predstavnik Uefe Robin Bokšić u prostorijama HNS-a obavio razgovor s nogometnim sucem Brunom Marićem, a HNS je najavio da će u kratkom roku sazvati svoju Disciplinsku komisiju koja će provesti postupak i odlučiti o statusu dvojice osumnjičenika.

Inače, kazne za pojedince u slučaju da im se utvrdi krivnja mogu biti od opomene pa do izbacivanja iz nogometne organizacije, dok klubovima može biti oduzet osvojeni trofej ili mogu biti izbačeni u niži rang natjecanja. (hina/metro-portal)

25.08.2010. 17:21:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh