« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
POTVRDA

Slovenski parlament ratificirao arbitražni sporazum

Pahor je ponovio da je njegova vlada mislila na vitalne slovenske interese u korist budućih generacija

(Wikipedia)
Više o

Borut Pahor

,

slovenski parlament

,

arbitražni sporazum

,

ratifikacija sporazuma

Slovenski parlament ratificirao je u ponedjeljak popodne hrvatsko-slovenski arbitražni sporazum, pri čemu je svih 48 zastupnika iz stranaka vladajuće koalicije, koji su nazočili sjednici, glasovalo za ratifikaciju.

Glasovanje su bojkotirale oporbene stranke, koje se arbitraži protive, izlaskom iz dvorane nakon početka sjednice, tvrdeći da to čine jer je vladajuća većina u parlamentu ograničila vrijeme rasprave.

Prije glasovanja o ratifikaciji zastupnicima su se još jednom obratili premijer Borut Pahor i ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar. Potonji je rekao da nisu istinite tvrdnje oporbenih stranaka da će Slovenija na arbitražnom sudu dobiti samo neškodljiv prolaz na otvoreno more. Pravo nesmetana prolaska Slovenija već ima, a zadaća je arbitraže odrediti slovenski kontakt s otvorenim morem i zato Slovenija može mirno čekati arbitražnu presudu, izjavio je Žbogar.

Premijer Pahor je rekao da vlade dolaze i odlaze, ali da je njegova vlada potpisivanjem arbitražnog sporazuma mislila na vitalne slovenske interese i na korist budućih naraštaja i stabilnost odnosa sa susjednim državama i u regiji.(hina/metro-portal)

19.04.2010. 15:57:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh