« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
MOŽDANI UDAR?

Slovenski ministar zdravstva završio u šibenskoj bolnici

Borut Miklavčić jučer je primljen u šibensku bolnicu sa simptomima moždanog udara

Fotografija vijesti
Više o

moždani udar

,

šibenska bolnica

,

Borut Miklavčič

,

Željko Burić

Slovenski ministar zdravstva Borut Miklavčič jučer oko tri sata zaprimljen je u šibensku bolnicu sa simptomima moždanog udara.

Ministar Miklavčič u bolnicu je upućen iz područne ambulante u Primoštenu, gdje se nakon ronjenja javio sa simptomima opće slabosti te nemoći u lijevoj ruci i nozi, kazao je ravnatelj šibenske bolnice dr. Željko Burić.

Ravnatelj Burić danas je izjavio kako će ministar Miklavčić najkasnije do sutra ujutro biti prebačen u Kliničku bolnicu Ljubljana. U šibenskoj su bolnici učinjene sve hitne pretrage, među kojima i pregled glave CT uređajem, te dvije magnetne rezonance, a naš odjel neurologije je u izravnom kontaktu sa Klinikom za neurologiju kliničke bolnice Ljubljana, rekao je Burić.

Burić je dodao da je zajedničkom procjenom općeg stanja ministra Miklavčiča odlučeno kako njegovo zdravstveno stanje dopušta transport, te će tijekom dana, a najkasnije do sutra ujutro, biti prebačen na nastavak liječenja u Ljubljanu.

Zanimljivo je da sve do sinoć nitko u bolnici nije znao da je riječ o slovenskom ministru zdravstva, rekao je Burić dodajući kako ga je sinoć nazvao hrvatski ministar zdravstva Darko Milinović i obavijestio ga da je njegov slovenski kolega kod njih na odjelu.

Izvor: Hina

14.08.2009. 14:54:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh