« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KOSOR & PAHOR:

Slovenija nema razloga zadržavati otvaranje poglavlja 31

Izjave dvoje premijera nakon otvaranja izložbe "Na tragu estetske utopije" dale su naslutiti kako pregovori za pristup EU teku savršeno

(Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Borut Pahor

,

pristupni pregovori

,

poglavlje 31

Slovenski premijer Borut Bahor izjavio je u srijedu navečer u Zagrebu da Slovenija više nema razloga blokirati otvaranje poglavlja 31 u hrvatskim pregovorima s EU-om i da se nada se kako će slovenska vlada i parlament dati suglasnost za njegovo otvaranje.

"Slovenija nema razloga bilo kako zadržavati postupak otvaranja poglavlja 31 u pregovorima između Hrvatske i EU-a", rekao je Pahor novinarima nakon što je s premijerkom Jadrankom Kosor otvorio i razgledao hrvatsko-slovensku izložbu u Gliptoteci HAZU-a.

Dodao je kako su slovenski diplomati u Bruxellesu dobili naputak izvijestiti svoje kolege da Ljubljana želi da se otvori poglavlje vanjska, sigurnosna i obrambena politika i nada se da će od slovenske vlade i parlamenta dobiti suglasnost za to.

Premijerka Kosor izjavila je da, nakon što sa slovenske strane više nema nikakvih zapreka i problema, Hrvatska očekuje skoro otvaranje poglavlja 31. "Očekujemo do kraja španjolskog predsjedanja otvaranje svih i zatvaranje većine poglavlja", rekla je Kosor.

Dodala je da je Hrvatska svoj dio posla obavila donošenjem i ratifikacijom u Saboru arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

"Vjerujem, na temelju informacija koje sam dobila od premijera Pahora, da će i u Sloveniji vrlo brzo završiti taj posao", naglasila je Kosor.

Kosor i Pahor otvorili su u Gliptoteci HAZU-a hrvatsko-slovensku izložbu arhitekta Nenada Fabijanića i dizajnera Oskara Kogoja pod nazivom "Na tragu estetske utopije". (hina/metro-portal)

31.03.2010. 23:03:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh