« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
jandroković uvjeren:

Slovenija će deblokirati tri poglavlja prije Božića

Ministar vanjskih poslova slovenije Samuel Žbogar kaže kako nema dovoljno vremena za otvaranje novih poglavlja

Samuel Žbogar tvrdi da nema vremena za otvaranje nova tri poglavlja
Samuel Žbogar tvrdi da nema vremena za otvaranje nova tri poglavlja (Getty Images)
Više o

Slovenija

,

Gordan Jandroković

,

pristupni pregovori

,

Samuel Žbogar

,

deblokada poglavlja

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković u srijedu je izrazio uvjerenje da će Hrvatska na idućoj Međuvladinoj konferenciji o pristupanju otvoriti tri pregovaračka poglavlja s Europskom unijom, unatoč najavi Slovenije da neće otkloniti svoje primjedbe na ta poglavlja.

"Iduća Međuvladina konferencija je 21. prosinca. Hrvatska je učinila sve što je potrebno da bi otvorila tri, a zatvorila jedno ili dva poglavlja", rekao je Jandroković hrvatskim novinarima u Washingtonu, na traženje da komentira izjavu slovenskog ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara.

"Očekujem da će i slovenska strana prihvatiti te argumente i biti spremna na otvaranja poglavlja na toj Međuvladinoj konferenciji", istaknuo je Jandroković. Žbogar je u utorak izjavio da Ljubljana neće moći, "zbog nedostatka vremena", otkloniti svoje primjedbe kako bi Hrvatska na pristupnoj konferenciji 21. prosinca mogla otvoriti pregovore u tri poglavlja, koja su tehnički spremna za otvaranje.

"Mislim da će to biti teško jer je preostalo premalo vremena", rekao je Žbogar slovenskim novinarima u Bruxellesu na pitanje hoće li Hrvatska moći otvoriti pregovore u tri poglavlja koja su ostala blokirana - Vanjska, sigurnosna i obrambena politika, Okoliš i Ribarstvo. Ministar Jandroković boravi u dvodnevnom službenom posjetu SAD-a, u sklopu kojeg će se u četvrtak sastati s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton. Proces pristupanja Hrvatske EU, jedna je od najavljenih tema njihovih razgovora. (hina/metro-portal)

09.12.2009. 23:08:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh