« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
SRAMOTNO

Slovenci sprejevima i suzavcem po izbjeglicama

Slovenija se pokazala vrlo krutom i rigidnom u pristupu izbjeglicama, sukobivši se s njima na granici uz upotrebu sile

Sve veći broj izbjeglica na Harmici
Sve veći broj izbjeglica na Harmici (Twitter)
Više o

Slovenija

,

interventna policija

,

izbjeglice

,

suzavac

,

Harmica

Sramotno ponašanje Slovenije prema izbjeglicama ne bi se trebalo zaboraviti tako brzo, jer su već u prvom kontaktu s većom skupinom izbjeglica na graničnom prijelazu Harmica interventna policija napala suzavcem i sprejevima.

Zbog velikog priljeva izbjeglica u Hrvatsku i uvođenja strogih schengenskih graničnih pravila ostalih članica EU-a u koje izbjeglice želi ići naša zemlja se našla prepuštena sama sebi.

Slovenija i Mađarska kritiziraju Hrvatsku da pušta izbjeglice u EU, a Mađarska duž granice s Hrvatskom gradi ogradu koja će biti gotova do kraja dana. U Hrvatsku je ušlo više od 17.000 ljudi.

Beli Manastir u kojem još jutros vladao kaos sada je skoro ispražnjen jer su autobusima i vlakovima odvozeni do mađarske granice na prijelaz Baranjsko Petrovo Selo.

Mađarska je nakon žestoke retorike prema Hrvatskoj naglo ušutjela i počela primati izbjeglice i transferirati ih prema austrijskoj granici bez ikakvog objašnjenja, a može se pretpostaviti da je prilično čvrst i nedvosmislen stav hrvatske Vlade pokolebao europske birokrate koji su željeli oprati ruke od svega i ostaviti Hrvatsku da se guši u izbjeglicama.

Sve u svemu, situacija se čini bitno boljom nego prije 24 sata, ali kako se sve brzo mijenja, tko zna što donosi vikend ...

19.09.2015. 08:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh