« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
KAOS

Izbjeglice pokušavaju ući u Sloveniju preko Sutle

Trenutno je najviše izbjeglica u Belom Manastiru, a kako nije poznat plan za rješavanje problema bune se u Osječko-baranjskoj županiji

Teret je i dalje na Slavoniji
Teret je i dalje na Slavoniji (Twitter)
Više o

Slovenija

,

Hrvatska

,

izbjeglice

Zbog velikog priljeva izbjeglica u Hrvatsku i uvođenja strogih schengenskih graničnih pravila ostalih članica EU-a u koje izbjeglice želi ići naša zemlja se našla prepuštena sama sebi.

Slovenija i Mađarska kritiziraju Hrvatsku da pušta izbjeglice u EU, a Mađarska duž granice s Hrvatskom gradi ogradu koja će biti gotova do kraja dana. U Hrvatsku je do 9 sati pristiglo preko 14.000 ljudi.

Sinoć je Hrvatska povukla interventnu mjeru o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza prema Srbiji iz koje izbjeglice stižu. Trenutno je najviše izbjeglica u Belom Manastiru, a kako nije poznat plan za rješavanje problema bune se u Osječko-baranjskoj županiji.

Europa i dalje nema dogovora o izbjeglicama, a njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeieriznio je prijetnju o 'glasovanju kvalificiranom većinom' kako bi se zemljama EU koje se tome opiru nametnula raspodjela izbjeglica.Francuski premijer Manuel Valls kazao je u petak u Stockholmu da se priljev izbjeglica u Švedsku ne može nastaviti tim ritmom te će ih morati primiti i druge europske zemlje 

18.09.2015. 12:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh