Metro-portal.hr

objavljeno 19.09.2015. 08:45:00
SRAMOTNO

Slovenci sprejevima i suzavcem po izbjeglicama

Slovenija se pokazala vrlo krutom i rigidnom u pristupu izbjeglicama, sukobivši se s njima na granici uz upotrebu sile

Sve veći broj izbjeglica na Harmici
Sve veći broj izbjeglica na Harmici (Twitter)

Sramotno ponašanje Slovenije prema izbjeglicama ne bi se trebalo zaboraviti tako brzo, jer su već u prvom kontaktu s većom skupinom izbjeglica na graničnom prijelazu Harmica interventna policija napala suzavcem i sprejevima.

Zbog velikog priljeva izbjeglica u Hrvatsku i uvođenja strogih schengenskih graničnih pravila ostalih članica EU-a u koje izbjeglice želi ići naša zemlja se našla prepuštena sama sebi.

Slovenija i Mađarska kritiziraju Hrvatsku da pušta izbjeglice u EU, a Mađarska duž granice s Hrvatskom gradi ogradu koja će biti gotova do kraja dana. U Hrvatsku je ušlo više od 17.000 ljudi.

Beli Manastir u kojem još jutros vladao kaos sada je skoro ispražnjen jer su autobusima i vlakovima odvozeni do mađarske granice na prijelaz Baranjsko Petrovo Selo.

Mađarska je nakon žestoke retorike prema Hrvatskoj naglo ušutjela i počela primati izbjeglice i transferirati ih prema austrijskoj granici bez ikakvog objašnjenja, a može se pretpostaviti da je prilično čvrst i nedvosmislen stav hrvatske Vlade pokolebao europske birokrate koji su željeli oprati ruke od svega i ostaviti Hrvatsku da se guši u izbjeglicama.

Sve u svemu, situacija se čini bitno boljom nego prije 24 sata, ali kako se sve brzo mijenja, tko zna što donosi vikend ...

19.09.2015. 08:45:00
http://metro-portal.hr/slovenci-sprejevima-i-suzavcem-po-izbjeglicama/93969/